ANNONS

Nystartad förening siktar högt

BORLÄNGE. Den nystartade Föreningen Borlänge Bildfestival har nu fått klart med sitt första arrangemang.

Det är den internationellt erkända fotografen Maja Daniels som kommer att ställa ut sina bilder på BoMo i Borlänge mellan 14 april – 2 juni.
Föreningen Borlänge Bildfestival bildades under 2018 med ambitioner att arrangera en större bildfestival i Borlänge.
– Vi vill dock ta ett steg i taget och börjar med en utställning och en rad seminarier, säger fotograf Henrik Hansson som är en av grundarna till föreningen.
– I samband med Majas utställning kommer vi att arrangera ett antal seminarier öppna för allmänheten, fortsätter han. Vad de handlar om återkommer vi med under det första kvartalet i år.
– Det är en stor ära att få hälsa Maja Daniels välkommen till Borlänge. Att vi dessutom får möjlighet att samarbeta med Borlänge Moderna, BOMO, är vi jätteglada över, säger Lena Lagestam som är ordförande i Föreningen Borlänge Bildfestival.

Maja Daniels är en svensk fotograf med bas i London. Maja fokuserar på mänskliga relationer i en västerländsk, samtida miljö. Hon har belönats med Taylor Wessing Portrait Prize och var andraprisvinnare av Sony World Photography Awards 2012 och har mängder av andra fina priser.

2018 belönades Maja med Stora Dokumentärfotopriset för sin dokumentär “Min vän Barbro” om den unge flyktingen Taimaz som under ett år bor hos den äldre kvinnan Barbro i Älvdalen. Filmen skildrar hans önskan att hitta en väg in i och en plats i sitt nya hemland.
År 2012 påbörjade Maja Daniels ett arbete i Älvdalen som ger en inblick i dess historia och samtid. Resultatet av arbetet är boken och utställningen “Elf Dalia”.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 06 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS