ANNONS

Fordonsaktören Rolf Ericson Bil AB har genomfört nyformationer inom företagets ledarstruktur. Här ses en verkstadsvy vid anläggningen i Falun.
Foto: Sonny Jonasson

Nyförvärv och rollskifte i biljättens ledarstruktur

FALUN/BORLÄNGE. Rolf Ericson Bil omgestaltar på chefsnivå. Positionsförflyttningen innebär nyförvärv likväl som interna kliv för redan etablerade ledare. – Det ska bli oerhört intressant att få leda företaget i en bransch som befinner sig i snabb förändring, säger Stefan Hellgren som i och med nyformationen är ny vd för Rolf Ericson Bil i Dalarna AB.

Beslutet uppges klubbat av företagets styrelse, och Hellgren tillträdde nyligen sitt nya uppdrag inom fordonskoncernen.
Han efterträder i och med detta Peter Palmqvist, som i samma beslutsfattarflöde nu går vidare till att anta vd-rollen i moderbolaget Rolf Ericson Bil i Falun AB.
Samtidigt blir Palmqvist också koncernchef.

Bilfirmans förgrundsfigur Rolf Ericson fortsätter att agera ordförande i moderbolagets styrelse och ledamot i dotterbolagens styrelser, upplyser man i en kommuniké på ledarladdad rull.
Stefan Hellgren är 57 år och poststämplar i Torsång.
Meriterna samlar material från många års förvärv inom bilbranschen, och han tillskrivs förflutet i förehavanden tillhörande Volvo i såväl Ludvika som Sandviken.
Senaste anhalt tillika långa karriärkapitel utgörs av hela 16 år hos Bilmetro och således Volkswagen-sfären.

Vidare upplyses att Stefan här under senare år innehaft åtagandet som vd och koncernchef för bolaget.
Han betraktar sin nya hemvist med idel förväntan och positiv kursriktning.
– Jag är glad och stolt att få chansen att jobba som vd för ett så anrikt, välskött och välrenommerat familjeägt bolag. Det ska bli oerhört intressant att få leda företaget i en bransch som befinner sig i snabb förändring med elektrifiering, uppkopplade bilar och delvis nya affärsmodeller för återförsäljare.

Peter Palmqvist, ny vd för moderbolaget Rolf Ericson Bil i Falun AB och koncernchef. Foto: Pressbild

Hellgren fortsätter i ett sammanhang av människa i symbios med bransch.
– Föredrar att jobba långsiktigt inom en målstyrd, snarare än detaljstyrd, organisation. Ser hellre att man tar många små steg där man kan göra justeringar längs vägen i stället för stora kliv och riskerar att göra fel.
Han summerar:
– Det är viktigt för mig att våra medarbetare känner att de har eget mandat. Jag gillar människor och affärer, i den ordningen.

Rolf Ericson kommenterar nytillskottet i anslutning till företagets ambitioner både nu och framöver.
– Jag är mycket glad att välkomna Stefan Hellgren som vd och ledare för Rolf Ericson Bil i Dalarna AB.
– Stefans långa bakgrund i bilbranschen med gedigna erfarenheter från olika positioner i både mindre och större företag stämmer väl med vårt behov att fortsatt utveckla bolaget under en tid av stora utmaningar, redogör Ericson.

Stefan Hellgren, ny vd för Rolf Ericson Bil i Dalarna AB. Foto: Pressbild

Han attribuerar också Peter Palmqvist med goda kvaliteter som nu landar i färsk sits tillhörande bilbolagets ledarstruktur.
– Peter Palmqvist har under sina snart elva år som vd, tillsammans med sina medarbetare, utvecklat vårt personbilsbolag på ett mycket framgångsrikt sätt. Peters signum är “relation och enkelhet” och det har han också etablerat i alla bolagets verksamheter.
Rolf Ericson avrundar:
– “Ständig utveckling” har karakteriserat Peters ambitioner som vd och ledare för vår mest expansiva period. Den drivkraften får han ytterligare nytta av när han tillträder som koncernchef och vd i moderbolaget.

Facebook

ANNONS

ANNONS