Ulla, här med sin make Erik, vann fem miljoner på triss
Foto: Svenska Spel

Nybliven pensionär vann fem miljoner på en trisslott

FALUN. I början av juni firade Falubon Ulla att hon gått i pension. Nyligen fick hon ytterligare anledning att fira när hon skrapade fram en vinst på fem miljoner kronor i TV4 Nyhetsmorgon. – Vi brukar åka runt mycket med vår husvagn, men nu ska vi byta upp oss till en husbil, säger Ulla.

Veckan innan midsommar hade Ulla ärenden på Willys i Falun och då passade hon även på att köpa ett par trisslotter.
Lotterna skrapade hon och hennes man Erik i bilen utanför.
− Jag brukar göra så. Ofta blir det vinst på 30 kronor och då kan jag byta mot en ny lott direkt. Den här gången blev det lite mer än så, berättar Ulla i ett pressmeddelande.
Det som hände i bilen var att den nyligen pensionerade Falubon skrapade fram tre tv-symboler. En tv-vinst garanterar minst 100 000 kronor vid ett direktsänt skrap i TV4 Nyhetsmorgon, och där skulle Ulla ha turen med sig ännu en gång.

För ett par veckor sedan befann sig Ulla och Erik i Nyhetsmorgons studio där allt skulle avgöras.
Ulla räknade fram lott nummer fyra och skrapade sen fram högsta vinsten på fem miljoner kronor.
− Nummer fyra är ett av mina turnummer. Jag hade på känn att det skulle bli storvinst, säger en påtagligt lugn storvinnare.
− Vi brukar åka runt mycket med vår husvagn, men nu ska vi byta upp oss till en husbil. Då kan vi åka runt i Sverige och se ännu fler fina platser. Och så ska jag skämma bort mina barnbarn ordentligt, fortsätter Ulla.

Då vinsten uppgår till fem miljoner kronor väntar nu ett bankmöte för Faluparet.
− Vid vinster på fem miljoner kronor eller mer erbjuder vi alltid våra vinnare ett bankmöte i samband med utbetalning. Det är ett uppskattat tillfälle att kunna få ekonomisk och juridisk rådgivning, säger Martin Ridderstolpe, som är vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, i ett pressmeddelande.

Det här är Triss
Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
Vid tre tv-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kronor i månaden i tio år upp till 100 000 kronor i månaden i 25 år.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS