ANNONS

Byte av vägtrumma väg 321.
Foto: Stefan Bratt Trafikverket

Nya vägtrummor till Repbäcksvägen

BORLÄNGE. Repbäcksvägen i norra delen av Borlänge ska snart få en viktig förbättring. Under vägen ligger tre uttjänta vägtrummor som ska bytas ut till nya, som kommer att hålla lång tid framöver.

Repbäcksvägen stängs av i cirka fem dagar i augusti. Tre vägtrummor måste bytas ut för att vägen även i fortsättningen ska vara stabil och framkomlig. Efter bytet räknar Trafikverket med att de inte behöver åtgärdas på väldigt lång tid.
– Det är en viktig åtgärd som måste göras nu. Vägtrummorna som byts ut är på väg att närma sig sin tekniska livslängd och nya måste på plats för att vi ska få en stabil och säker väg, säger Per-Olof Sjölander, projektledare på Trafikverket.

Under perioden 9-13 augusti kommer Repbäcksvägen att vara avstängd för genomfartstrafik. Under tiden leds trafiken till Bäsna via E 16.
– Vi är medvetna om att det kommer att bli en omväg för vissa trafikanter. Vi är tvungna att stänga av vägen eftersom trummorna ligger mycket djupt och vi vill undvika sättningar i vägkroppen, säger Per-Olof Sjölander. Blir vi klara snabbare kommer vi naturligtvis att öppna vägen tidigare, men enligt våra erfarenheter tar det ungefär fem arbetsdagar att genomföra den här typen av komplicerade arbeten.

Karta Repbäcken. Foto: Trafikverket
Facebook

ANNONS

ANNONS