Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
October Tide, här med frontmannen Alexander Högbom i full färd med brysk stämbandsmassage, är ett av många band som nu utgör Klubb Slammers utbud för en hård vårsäsong på kulturhuset.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Nya riffmattor redo rullas ut på Slammer

FALUN. Nu trycker Slammer på “play”-knappen för sin tredje vår i Falun. Sedan starten 2022 har grundaren Johan Murmester och den lokala scenen cementerat ett omhuldat koncept. Murmester konstaterar goda vibbar via tuffa tongångar. – Det känns som att klubben börjar bli etablerad på riktigt och det är grymt roligt, säger han.

De purfärska bokningarna har duggat tätt i klubbens digitala kanaler. Denna helgs fredag, den 9 februari, rivstartas “vårtermin” nummer tre för Faluns sannolikt hårdaste klubb i musikalisk klangmening. Slammer har blivit synonymt med residensstaden och tung musik, vilket gläder grundaren och huvudarrangören Johan Murmester.

Inte minst görs den också livskraftig av en ständigt starkare relation till publiken såväl lokalt och regionalt som nationellt.
– Tycker nästan att det hände något i höstas, publiken växte och man hör att fler snackar om klubben. Det känns som att det börjar bli etablerat på riktigt och det är grymt roligt, framhåller han.

Johan Murmester, initiativtagare och förgrundsfigur för Klubb Slammer i Falun. Foto: Sonny Jonasson/Arkiv
Johan Murmester, initiativtagare och förgrundsfigur för Klubb Slammer i Falun. Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Klubbens verksamhet sker på Kulturhuset tio14 och även i samarbete med Medborgarskolan, Dalapop och Tondo Gourmetpizza.
– Vi hade två fina år med Texas Longhorn, men har nu alltså en liten nyhet på mat- och dryckfronten i och med samspelet med Tondo, berättar Johan.
Vidare noterar han, som brukligt inför en stundande premiär, ett visst mått av nervdaller.
– Ja, det är alltid en liten anspänning. “Kommer det några och kollar, liksom?”, formulerar han tankegångarna när riffmattorna står redo att rullas ut i kulturhuset.
– Men det har hittills nästan gått över förväntan. Vi har knutit till oss en grundpublik och det verkar som att vi växer lite allt eftersom, fortsätter Johan i påfallande ödmjuka tongångar.

Först ut i säsongens uppbåd av maffiga manövrar i klubbens tecken är Jord, Lowest Creature och Tryin’ Within. Därtill finns författarna Mathias Henrysson och Magnus Dahlstedt på plats för att skänka insyn i deras nyligen frigjorda, hårdrockshyllande debutbok ”Hårdare kan ingen vara”.

Den 8 mars väntar sedan en ypperligt celeber afton då tre mycket meriterade enheter gästar Falun. Detta i form av F.K.Ü, October Tide och Tyranex.
Den 19 april beträds det hårt prövade scengolvet av omvittnat betagande livebestar som Besvärjelsen, Seid och Lýsis.
Norges nationaldag, den 17 maj, accentueras på 023-mark av frätande framträdanden signerade svärtade monstret Grá, mullerfabriken Dead Man’s Path och råstöpta mangelraketen Maniak.

Fullt ös när death metal-kändisarna i Grand Cadaver gästade Slammer i höstas. Foto: Sonny Jonasson
Fullt ös när death metal-kändisarna i Grand Cadaver gästade Slammer i höstas. Foto: Sonny Jonasson

Johan är idel muntra miner när han betraktar detta stålstyva startfält.
– Ja, jag är väldigt nöjd med bokningarna. Fantastiska band på både lokal och internationellt erkänd nivå. Det är kul med några stora namn, men jag är lika imponerad av hur många grymma unga akter det finns häromkring. Retribution, Maniak, Hästspark, Xion och många andra, säger Murmester.

När vårens fläskiga klubbfyra klingat ut väntar ett litet sommarlov innan en hård höst tar vid.
– Har faktiskt redan alla band utom ett spikade inför hösten, avslöjar han.

Har du någon framtida drömbokning?
– Ja, nog vore det fränt med Lik från Stockholm. Eller Hypocrisy, både för deras dalakoppling och storhet som band. Men det där är i nuläget pengar på en helt annan nivå än vad som kanske är görbart. Det finns alltid en ekonomisk balansgång kring bokningar och inträde. För mig är det viktigt att kunna hålla entréslanten på en vettig nivå, betonar han.
– Nu har vi flera härliga Slammer-kvällar med ett stort knippe starka band, vilket jag ser fram emot. Jag kör på med det här så länge det är roligt, avrundar en till hårdrocken hängiven Johan Murmester.

Ett slamrigt klubbkoncept tar nu första tonerna på en stenhård vårsäsong med metalliska förtecken. Foto: Dreamstime
Ett slamrigt klubbkoncept tar nu första tonerna på en stenhård vårsäsong med metalliska förtecken. Foto: Dreamstime

Klubb Slammer
• Vad: Klubb med fokus på den tyngre skolans metal och hårdrock
• Var: Kulturhuset tio14, Falun
• När: Fredagar en gång i månaden. Under våren 2024 den 9 februari, 8 mars, 19 april och den 17 maj
• Bokade band: Jord, Lowest Creature, Tryin’ Within, F.K.Ü, October Tide, Tyranex, Besvärjelsen, Seid, Lýsis
• Mer information hittas via klubbens digitala domäner

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1351,198515" floating="3" ap mute pl=988 nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!