Monzir har jobbat inom restaurangbranschen i 28 år och drivit tre restauranger i Syrien samt en i Libanon. Efter att han kom till Sverige för sex år sedan har han haft en vilja att starta egen restaurang, men inte hittat rätt lokal. För två månader sedan köpte Monzir lokalen i Hedemora.
– När jag hittade den här lokalen köpte jag den direkt. Jag har renoverat och fixat allt själv.
Monzir vill att restaurangen ska ha en avslappnad stämning. Han säger att han vill vara ”kompis med kunderna” och hoppas att de som besöker restaurangen ska känna sig som hemma.
– Jag vill lära känna alla här i Hedemora, säger han.
Monzir vill ”fasa in sin verksamhet” och har därför inte gjort någon reklam för restaurangen.
– Om det går bra kommer vi öppna fler restauranger, säger Monzir som vill etablera sin verksamhet i små städer.
Monzir bor i Borlänge och har försökt få tag på en hyresrätt i Hedemora.
– Jag måste flytta till Hedemora för det tar lång tid att pendla, men det är mycket svårt att få tag på en lägenhet här.
Restaurangen serverar både lunch och á la carte. Under lunchen serveras buffé, men även á la carte.
Om en eller ett par månader kommer menyn uppdateras.
– Då ska vi ha oxfilé på menyn, lovar Monzir.
Restaurangen serverar kött, ost och vin från Italien medan grönsakerna kommer från Sverige. Pizza och pasta finns på menyn och restaurangen serverar även alkohol.
– Vi kan göra gluten- samt laktosfri mat och veganska rätter.
Monzir tycker att kunden inte får missa att smaka den italienska antipastan de serverar.