Den 4 december 2020 öppnade Anders sin första pizzeria hemma i Falun. 16 månader senare öppnade han en dito i Borlänge.
– Målet är att bli större än McDonalds, säger Anders.
Planen är att pizzerian ska öppna i oktober och för tillfället byggs lokalerna om. Först måste dock ugnen, som fraktas från Neapel, komma fram.
– Den väger två och ett halvt ton och levereras i ett stycke, förklarar Anders.
Pizzorna gräddas intill en öppen gaslåga. Det går fort att grädda pizzorna då ugnen håller mellan 420 och 450 grader.
– Pizzorna blir lite saftigare eftersom de inte är inne i ugnen lika länge. Då hinner de inte torka så mycket, förklarar Anders.
Pizzerian i Hedemora kommer inte ha några bord.
– 70 procent av de som köper pizza vill ha ”take away”, förklarar Anders anledningen till detta.
Restaurangen ska ha öppet alla dagar förutom måndagar och tisdagar och pizzerian kommer drivas av cirka tio ungdomar. Anders har ännu inte anställt hela styrkan.
– De som söker jobb måste fylla 16 i år och vara ”glada och trevliga”.
Anders har även planer på att starta pizzeria på fler platser och gör gärna det på mindre orter.
– Det är lättare att verka lokalt och komma in i en mindre stad, tycker han.
När Anders öppnade restaurangen hemma i garaget åt han pizza både till lunch och middag under tre veckor. Sedan trappade han ner till en gång per dag i ett halvår. Nu äter han pizza en gång i veckan. Han har lovat sin fru att hitta en annan lokal i Falun, men säger att det inte är så lätt eftersom ugnen kräver en brandklassad skorsten.
Anders är taggad inför öppnandet och tycker att han fått ett bra mottagande av Hedemoraborna.
– Lokalen är superfrän. Gamla grindverkstaden ligger intill padelhallen, gym och en verkstad, så det är en annorlunda miljö.