ANNONS

Caroline Lindqvist, projektledare för Centrala Stadsrum och nya evenemanget ”Smaka på Falun”.
Foto: Centrala Stadsrum

Ny matfest sätter Faluns läckergommar i centrum

FALUN. I dag inleds ett nystartat kulinariskt kalas i Falu centrum. Smaklökar i stram givakt vittjar dammluckorna för en syndaflod av snålvatten. Stadens gränsöverskridande gastronomi ska sjuda i dagarna tre. – Vi har ett jättestort utbud av mat i Falun och vi vill lyfta bredden, säger Caroline Lindqvist, projektledare för Centrala Stadsrum och nya satsningen ”Smaka på Falun”.
Restaurang, pub, foodtruck och bistro tar nu plats i ett för Falun helt nytt arrangemang.
Namnet är ”Smaka på Falun” och för konceptet svarar Centrala Stadsrum.
Projektledaren Caroline Lindqvist skänker inblick i praktisk process och strategi.
– Vi har haft tankar på det här ett tag, och det känns som ett väldigt bra sätt att ersätta den internationella matmarknaden med ett färgstarkt lokalt alternativ.
– Pandemin satte ju stopp för den, så det känns kul att kunna erbjuda något roligt, spännande och välsmakande när hösten nu är på gång, fortsätter Lindqvist.
Och med hänseende till just covidpandemin har man i marknadsföring och regi valt att inte slå på största möjliga trumma.
Härav hyser man också goda förhoppningar att ytterligare kunna utveckla ”Smaka på Falun” till kommande år.
Evenemanget sker i samklang med de matorienterade medlemmarna i centrumföreningen, och Caroline understryker styrkorna i Faluns frestande framtoning på denna front.
– Vi har ett jättestort utbud av mat i Falun. Det finns verkligen lite av varje och inte bara samma lika. Vi vill lyfta bredden i den lokala matfloran, framhåller hon.
Då matfesten är den första i just detta utförande på Falumark ämnar man som arrangör utvärdera det hela efter målgång och därpå skissa potentiella framtidsplaner.
Caroline konstaterar intresset från Faluborna som stort, och att man nu påbörjat utlämning av de kuponghäften som bokas via länk på Centrala Stadsrums hemsida.
– Alla är superpositiva och tycker att det är jättekul med ett evenemang av det här slaget. Vi har redan nu sålt bra med häften, upplyser hon.
Att 2020 och 2021 bjudit minst sagt utmanande tider för mången näringsidkare är ett välbekant faktum.
I bitvis tungt testande tider tycker sig Caroline Lindqvist emellertid skönja ett mönster som utkristalliserat sig parallellt med pandemins påtryckningar.
– Ja, och det är att Faluborna framstår som väldigt lojala med sin stadskärna och försöker stötta lokalt näringsliv.
– Dessutom finns hos många ett väldigt tydligt matintresse, vilket gör det extra roligt att presentera något som ”Smaka på Falun”, avrundar hon.

Lokala matkreatörer som medverkar:
❚ Spruthuset
❚ Banken Bar & Brasserie
❚ Basta!
❚ Falu Bröd & Patisserie
❚ Gott & Reco
❚ Le Parc
❚ O´Learys
❚ Pitchers
❚ Rökbacken
❚ Smak
❚ Renbiten
❚ Piacetto
❚ Kopparhatten
❚ Texas Longhorn
❚ Rådhuskällaren
❚ Görgen på Höjden
❚ Bishops Arms
❚ Blackstone Steakhouse
❚ Falu Kök
Fakta
❚ Kuponghäften med 10 kuponger köpes digitalt, och länk hittas via centralastadsrum.se. Arrangören meddelar att häftet säljs i begränsat antal, kostar 395 kronor och gäller torsdaglördag (2-4 september) med start 15.00 samtliga dagar.
❚ Kuponghäftet kan användas en och samma dag eller fördelas över evenemangets tre dagar.
❚ Smakportionerna på respektive matställe kostar 1 eller max 2 kuponger, och häftet kan nyttjas av flera i samma sällskap.
❚ Övrig information gällande kuponghäften och uthämtning av dessa hittas på centralastadsrum.se.
Facebook

ANNONS

ANNONS