ANNONS

“Vi ska introducera Falun för den elektroniska scenen och den elektroniska scenen för hjärtat av Dalarna”, framhåller en taggad Jonas Dyrsmeds som i allians med vännen och musikern Oliver Storgärds nu står redo att begå premiärkväll för Faluns nya klubbkoncept Roots.
Foto: Dreamstime

Ny klubb för elektronisk dansmusik i Falun

FALUN. Nästa helg nalkas premiär för en ny nattklubb i Falun. Temat är elektronisk musik och platsen bjuder goda möjligheter till inramning av det mäktigare slaget. – Klubben går under namnet Roots och kommer att drivas och arrangeras av mig och Oliver Storgärds, berättar Jonas Dyrsmeds.

Duon meddelar i peppade tongångar att öppningsevenemanget för Faluns nya klubb för elektronisk musik nu är blott en vecka bort.
Platsen är Främby hallar.
– Den 26 november har vi premiär för Faluns nya nattklubb med fokus på elektronisk dansmusik. Klubben kommer att drivas och arrangeras av mig och Oliver Storgärds och gå under namnet Roots, upplyser Jonas Dyrsmeds i en musikladdad kungörelse.

Vidare berättar han att duon, sedan flyttlasset gick från hemorten Rättvik, tagit stora kliv mot att uppfylla musikaliskt orienterade mål.
Branschmotorn Dyrsmeds, i dag aktiv med bland annat management och eventproduktion, presenterar i nära allians med Oliver Storgärds den nya klubbsatsningen i Falun.
Samarbetstentakler uppges också finnas knutna till Dalapop och Vivrant, och som väletablerad pjäs inom elektronisk musik uppträder Oliver Storgärds (vars artistnamn är Oling) vid premiären.
Spelar gör även likaledes elektroniskt riktade artisten Molø.

Välrenommerade Oliver Storgärds, med artistnamnet OLING, spelar vid nästa helgs premiär av nya Faluklubben Roots. Foto: Pressbild

Jonas Dyrsmeds informerar:
– Oliver har under 2022 bland annat gjort spelningar i Mexico, London, spelat på anrika Berns och i Blå hallen på Stockholm stadshus. Trots att vägarna ut i världen nu börjar öppna upp har vi fortfarande starka band till Dalarna, framhåller han.

Och utvecklar:
– I och med premiären av Roots i Falun spänner vi knuten än mer och ger tillbaka till regionen som inspirerat oss från dag ett. Vi ska introducera Falun för den elektroniska scenen och den elektroniska scenen för hjärtat av Dalarna.

‘Roots’ uppges ämnat att husera en handfull gånger per år i Falun och bära strategiska och tematiska tecken signerade Oling. Klubbkonceptet utlovar experimentella konstellationer med nationella och internationella artister.
– Det här kommer att tonsätta en ny musikalisk resa vid varje event i industrilokalen i Främby hallar i Falun, säger Jonas Dyrsmeds om vad som nu tar musikaliskt avstamp i stadens södra delar.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS