ANNONS

Kicki Qvist och Christer Sammils i foajén på gamla tingshuset.
Foto: Rebecca Linder

Ny ägare satsar på bröllop och konferens

KRYLBO. Det gamla tingshuset har fått en ny ägare i form av Christer Sammils som köpte huset i oktober. Nu berättar han om planerna för huset framöver.

Det handlar dels om att fortsätta på spåret med bed and breakfast, men även på att utveckla konferensmöjligheterna i en unik miljö.
– På nyårsafton hade vi en vigsel i tingssalen, berättar Christer Sammils.
Det är hans byggföretag Sammils bygg AB som har köpt fastigheten för 2,8 miljoner kronor. Huset är på totalt 677 kvadratmeter.

Christer har nu sitt kontor här i ett utav rummen. Lägenheten på två rum och kök som finns i huset nyttjar han och sambon Kicki Qvist för privat bruk. Den ska nu renoveras en del och sen ska den hyras ut.
Den tidigare ägaren drev bed and breakfast. De fortsätter på det spåret under namnet Dalälvens bed and breakfast och tillhandahåller åtta bäddar. Kicki är ansvarig för den verksamheten och de har lyckats teckna ett avtal med ett tågföretag vilket gör att de redan har massor av nätter intecknade för år 2019.
– Det känns riktigt bra och vi kommer att försöka satsa mycket på uthyrning med konferens men vi har även två kontorsutrymmen att hyra ut, säger Christer Sammils som är fascinerad av byggnaden.

När de visar in i den minst sagt pampiga tingssalen så berättar de att den lämpar sig bra för bröllop. Det första bröllopet arrangerade de här på nyårsafton.
– Även sommartid är det perfekt för bröllop här då man får tillgång till trädgården ner mot älven, framhåller Christer Sammils.
Han berättar vidare att de nu har gett det ett år för att kunna sätta formerna för husets framtid och de hoppas att huset ska kunna leva vidare och nyttjas av många på olika sätt.

– Huset är K-märkt så man får ju inte göra några stora förändringar, men jag tror att vi ska lyckas få till det. Vill man fräscha upp ytskikten så får man ju dessutom stöd vilket underlättar mycket, säger Christer Sammils.
För framtiden nämner han bland annat att det finns en vind på huset där det finns stor potential.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 03 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS