ANNONS

Antikrundan. I täten; Åke “Körv-Åke” Eriksson, Håkan Classon, Åke Mjöberg. Andra uppställningen Åke Danielsson, Tommy Kjell, Bo Wallström, Håkan Johansson, Conny Jonsson och Håkan Johansson, utan inbördes ordning.
Foto: Veronica Rigtorp

Nu tar Antikrundan ett välbehövligt sommarlov

BORLÄNGE. Antikrundan är ett gäng äldre gentlemän som två gånger i veckan träffas för en promenad på fem kilometer. Det gör de i ur och skur, men under sommaren är det ledigt.

Måndagar och onsdagar klockan 09.00 träffas herrarna och går sin runda i olika delar av kommunen. Just den här dagen var det Mellsta som hade äran att värd för gänget, som samlats vid entrén.
– Vi bestämmer alltid efter turen var vi ska vara nästa gång, förklarar Åke ”Körv-Åke” Eriksson.
En gång gick vi vilse, berättar en av herrarna och en annan svarar blixtsnabbt; skriv inte det, och så skrattar de igen.
Det är en härlig stämning i gänget och det är lätt att förstå varför de fortsätter att träffas på det här sättet.

Det hela startade 2014 av Lennart Albin Andersson, och sedan dess har många tillkommit och några fallit i från. Mest på grund av åldern som tar ut sin rätt på leder och kroppen i största allmänhet.
Under turen pratas det om allt mellan himmel och jord. Några exempel är så klart Brage och Leksand, vad för mat som är god och vad som händer i världen.
De är inte alltid av samma åsikt, i ämnen som tar upp.
– Det bubblas från start till mål, fyller Körv-Åke i med.

Under pandemin har de också träffats, pandemisäkert, endast en kort stund hade de uppehåll.
– Jag skrev till fråga doktorn och frågade hur vi skulle göra och de svarade i sändningen och hälsa till oss, berättar Körv-Åke.
– Men va sa de då?, undrar Bo Wallström, som inte hade hört talas om detta.
– Att vi skulle tvätta händerna och inte kladda på varandra, svarar Körv-Åke och så skrattas det hjärtligt igen.
– Men nu är vi alla sprutade, säger Wallström.

Åke “Körv-Åke” Eriksson tillsammans med sina kompisar i Antikrundan. Från vänster Åke Mjöberg, Håkan Classon, Åke Danielsson, Tommy Kjell, Bo Wallström, Håkan Johansson, Conny Jonsson och Håkan Johansson. Foto: Veronica Rigtorp

Under rundan ingår också fruktstund för vissa i gänget, precis som på dagis. De blir snabbt hånade för kopplingen till dagisverksamhet och så är tugget i gång igen.
Det är ”polsk riksdag” när det ska bestämmas ställe och var de ska gå. En gång när de gick i Bergbo fick de se en varg. Men de som gick längst bak i gruppen missade vargen.
En annan gång var det minus 22 grader kallt, då kom endast fyra personer till antikrundans promenad.
Just den här rundan i Mellsta var sista för terminen och den 16 augusti kör de i gång igen.
Under sommaren antingen vilar de sig i form eller tränar för att vara i form till höstupptakten.
Det är dags att släppa i väg herrarna på sin tur, då otåligheten börjar visa sig i uttalade funderingar på att springa ikapp med en förbipasserande hare.

Facebook

ANNONS

ANNONS