ANNONS

Mäklaren Mikael Björklund visar området i Jakobsdalen där de nya radhusen kommer att byggas.
Foto: Veronica Rigtorp

Nu planeras 36 radhus med närhet till naturen

BORLÄNGE. Jakobsdalen får ytterligare bostäder. Den här gången är det bostadsrättsradhus som ska byggas. Med närhet till både centrum med allhanda service och naturen runt knuten.

I Jakobsdalen växer en ny hållbar stadsdel fram. Här byggs det för fullt.
Bland annat företaget Ekeblad Bostäder AB nyproducerade bostadsrätter med närhet till service och högskola. Genom att komplettera och bygga samman de redan etablerade bostadsområdena skapas första ledet i den nya stadsdelen. Nygårdsdalen med anslutning till Nygårdsravinen blir områdets gröna lunga.
Bostadsrättsföreningen Oscinen med 19 radhus är den första etappen av två. Den andra etappen omfattar 17 bostäder.
– I nyproduktionen säljs ett visst antal bostäder innan spaden sätts i marken, för att köparna ska veta att det blir en bra förening, förklarar Mikael Björklund, fastighetsmäklare och ägare på Svensk Fastighetsförmedling, som är de som förmedlar bostäderna.
– Superspännande projekt, säger han och tar fram drönaren för att få en bra bild över området som ska bebyggas, men som i skrivande stund är en skogsdunge modell större.

Första etappen av radhus i bostadsrättsföreningen Oscinen i Jakobsdalen kommer att vara 19 stycken. Den andra etappen av radhus kommer att omfatta 13 hus. Illustaration: Ekeblad Bostad AB.

Radhusen som byggs i Jakobsdalen mellan Nygårdsdalen och Jakobsgårdarna är attraktivt för bland annat de som redan bor i området och vill ta steget till eget radhus. Prisbilden lockar även andra köpare, spekulanter Falun har visat intresse, delvis på grund av prisbilden som skiljer stort mellan städerna.
Men även att huspriserna över lag har tagit fart, där snittpriset på en villa i Borlänge ligger på tre miljoner kronor, att jämföra med dessa hus som ligger på en prisbild från 1 750 000 till 2 245 000 kronor, med en månadsavgift på 5 310 kronor i månaden.

Vy över området som ska bebyggas med radhus. Foto: Mikael Björklund/Svensk Fastighetsförmedling

19 hus kommer att byggas i första etappen och efter 13 sålda sätter byggherren spaden i marken, inflyttning planeras till tredje kvartalet 2022.
– Vi har redan sju sålda/reserverade, berättar Mikael Björklund.
Radhusen har en boyta på 115 kvadratmeter med fem rum. Varje radhus har en egen tomt. Tomtstorleken varierar från cirka 165 kvadratmeter upp till cirka 460 kvadratmeter.
– Här får alla en parkering direkt, plus att det byggs ett antal carportar, avslutar Mikael Björklund.
Husen kommer att lämnas över nyckelfärdiga, det är bara att luta sig tillbaka och i stället koncentrera sig på till exempel sina fritidsintressen.

Facebook

ANNONS

ANNONS