ANNONS

Oskar Syrén visar platsen på andra sidan riksväg 70/E18, där gymmet På G ska bygga padelhall. Redan nu kan förbipasserande se att arbete påbörjats.
Foto: Veronica Rigtorp

Nu byggs en padelhall på nya handelsområdet

GAGNEF. Bröderna Oskar och Jakob Syrén driver tillsammans med sina föräldrar Totte och Sussie Syrén, gymmet På G i Djurås och i Björbo. Nu kommer de också att bygga en padelhall.

– Vi pratar alltid om saker hemma vid köksbordet, om framtiden och företagets utveckling och då kom det upp som idé om vi skulle bygga en padelhall, säger Jakob Syrén på mobiltelefon från Holland.
Han fortsätter:
– Från början kom idén från Sussie hon har alltid myror i brallan och kommer med idéer mest hela tiden.
– Kommunen undrade om vi var intresserade av att flytta gymmet och då kom vi att dividera om padeln, och att det skulle vara en bra placering vid riksväg 70 att bygga på Stortäppan, berättar Oskar Syrén.
Placeringen menar killarna är extra bra, då de kan fånga upp pendlare till och från Borlänge, som passerar eller bor på orten.
– Vi tror på Gagnef, säger de i kör.

Padeln exploderar i hela Sverige och det byggs överallt. Så grabbarna tog chansen.
– Det går ju bra för andra så varför inte köra, säger Oskar.
De påpekar att de tror på Gagnef och säger att ju mer attraktivt Gagnef blir desto mer tid kommer folk att spendera på orten och det byggs nya lägenheter i centrala Djurås.
Hallen kommer att innehålla fyra banor; tre dubbel och en singelbana och kommer att ha så kallade panorama banor, med glas runt hela banan.
Det kommer att finnas en loungeyta där spelarna kan sitta och prata en stund, före eller efter träningen samt äta en lättare bit mat eller dryck, samtidigt som de kan se spel på alla banorna. Omklädningsrum med bastu är en annan finess.

Totala ytan blir 2 500 kvadratmeter. Från den upphöjda lounge-avdelningen kan besökare se alla banorna.
60 till 70 procents beläggning räknar företaget med att ha när allt står klart.
Bland annat med hänvisning till läget där förbipasserande till och från jobbet lätt kan slinka in för dagens träning eller match.
– Många åker idag till Borlänge, Falun med mera, för att spela, nu kan de göra det på hemmaplan. Det kallar vi miljötänk.

Byggstart är snart då planen är att öppna redan i november-december.
– Vi börjar med grunden när som helst, då blir det gjutning av plattan. Byggnaden kommer som byggsats.
På marken där hallen ska byggas kan förbipasserande redan se utsättnings pinnar och hur jordhögar börjat växa.
Padelhallen blir ett dotterbolag till På G, och gymmet blir kvar det är än så länge. Mellan raderna kan man ana att det även finns planer på att flytta det till platsen, då ytterligare angränsande mark har köpts in.
– Det ska bli kul att göra någonting nytt, en ny utmaning, och så är det ju kul för Gagnef också, avslutar Oskar.

Fakta: 
Padel spelades redan på 1920-talet, men den riktiga starten lär ha varit i Mexiko 1968. På 70-talet utformades de regler som sporten har i dag.
VM spelades första gången 1992 och den första banan i Sverige byggdes i Båstad 1998.
Störst är sporten i Sydamerika, Spanien, Italien och Frankrike.
Planen är 10×20 meter stor och har tre meter höga väggar runt sig.
Svenska Padelförbundet bildades 2010 men är ännu inte en del av Riksidrottsförbundet.

Facebook

ANNONS

ANNONS