Antonio Lindbäck.
Foto: Niclas Bergvall

Nu blir Antonio Lindbäck en rospigg

AVESTA. Det bli Hallstavikklubben Rospiggarna som Antonio Lindbäck ska köra för i år. Det blev klart förra veckan och det innebär att han återförenas med Kim Nilsson.

För en tid sedan kom nyheten om att Antonio Lindbäck lämnar Masarna speedway. I stället ska han köra för Rospiggarna, som i fjol nådde SM-semifinal.
– Det känns otroligt roligt att kunna presentera Antonio Lindbäck för rospiggspubliken. Vi jobbade tillsammans under säsongen 2008 då han körde för Vargarna i allsvenskan så det är en kille som jag har känt länge, säger lagledare Peter Jansson på klubbens hemsida.

Med Antonio i truppen visar Rospiggarna att de kommer att vara starka på svensksidan där de sedan tidigare har Kim Nilsson, Victor Palovaara, Timo Lahti, Johannes Stark och Christoffer Selvin klara.
– Känns himla kul att få köra för Rospiggarna. Laget ser väldigt intressant ut och jag känner alla förare väl så sammanhållningen kommer fungera perfekt. Tror säkert att vi kommer kunna gå långt, säger Antonio Lindbäck på klubbens hemsida.
Nu återförenas Lindbäck med Kim Nilsson. Duon var en stark bidragande orsak till klubbens sensationella SM-guld 2020.

Lagledare Peter Jansson:
– Han berör alla på olika sätt och när allting stämmer för honom är han en av världens bästa speedwayförare som kan åka väldigt fort på alla banor i Sverige. Antonio har även gjort ett antal GP-säsonger och kommer kunna tillföra mycket rutin till laget.

Har fem SM-guld
Rospiggarna bildades 1930, men då med namnet Orion.
I mitten av 60-talet startade Orion speedwaylaget Stjärnorna. 1978 beslutades om ett namnbyte och eftersom Hallstavik hör till Roslagen blev det nya namnet Rospiggarna.
Klubben har tagit fem SM-guld: 1995, 1997, 2001, 2002 och 2016.

Facebook

Populärt på webben