Maja Dahlqvist.
Foto: Arkivbild

Nu är Maja Dahlqvist tillbaka i landslaget

DALARNA. Svenska Skidförbundet har tagit ut alla som ska ingå i A-landslagen kommande säsong och det är en hel del utövare från Dalarna. Bland annat är Maja Dahlqvist från Borlänge tillbaka i landslaget efter att ha valt att stå utanför.

För elitidrottare gäller inga långa viloperioder. Knappt har skidor och snowboard ställts undan och landslagsåkarna fått några veckors välbehövlig vila, innan det åter är dags att ladda inför ännu en vintersäsong.
– Vi är oerhört stolta över våra landslag och alla som stöttar vintersporten, både inom förbundet och som samarbetspartner. Det genomfördes en historisk säsong förra året, med fler pallplatser och mästerskapsmedaljer än någonsin. Nu laddar vi åter med riktigt starka lag inför kommande säsong, med vetskap om att det bakom dem finns många hungriga talanger som är redo att ta klivet upp. Så vi ser verkligen fram emot säsongen 23-24, säger Svenska Skidförbundets ordförande Karin Mattsson.

Edvin Anger. Foto: Niclas Bergvall

I längdåkning är bland andra Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK, tillbaka efter att i den gångna säsongen valt att stå utanför.
Med i truppen är även Anton Persson och Moa Ilar, båda Falun Borlänge SK, och 34-årige Calle Halfvarsson, Sågmyra SK.
Edvin Anger, som slog igenom på allvar den gångna säsongen, är givetvis också uttagen. IFK Hedemoras stora stjärna tävlar numera för Åsarna IK.
Noteras kan också att IFK Borlänges Siri Kling är med i A-landslagstruppen i speedski och att Gabriel Almqvist, Falu SnowPark, är med i snowboardtruppen.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!