ANNONS

Norberg ingår i en internationell kampanj och Elsa Anderssons konditori är ett av besöksmålen.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Norberg lyfts fram i en internationell kampanj

NORBERG I en ny internationell kampanj står Norberg i strålkastarljuset för att väcka nyfikenhet för nya platser i Sverige. Bakom kampanjen “Discover the originals” står Visit Sweden som tar fasta på att Ikeas produktnamn har blivit en ”snackis” internationellt.

Kärrgruvans gruvmiljö med museum i Mossgruveparken är ett av många besöksmål i Norbergs kommun.
Norberg är känt för sina djupa bergslagsskogar, sin industrihistoria och Elsa Anderssons konditori. Genom att visa originalen, platserna, bakom några sedan länge världskända Ikea-produkter, vill Visit Sweden skapa nyfikenhet för Sverige som besöksmål. Norberg är därför en av de utvalda platserna som representerar Sveriges 21 regioner, i detta fall Region Västmanland.
Med glimten i ögat återtar de utvalda platserna i kampanjen sina namn och visar att de är mer än ett klaffbord, en skåpslucka eller en toalettborste. Norberg är alltså en av platserna som är med i kampanjen där ordet “klaffbord” ingår.

I samarbete med Visit Sweden vill Västmanland Turism, som är en del av Region Västmanland, välkomna både utländska och svenska turister till Norberg och andra platser i länet.
Henrik Wester, turismchef Region Västmanland, säger i ett pressmeddelande att de vill lyfta Västmanland som en spännande och hållbar destination.
– Det här är ett nytänkande och humoristiskt sätt att göra det, där Visit Sweden tar hjälp av ett av de starkaste svenska varumärkena, säger Henrik Wester.
Minea Funk, turismansvarig Norbergs kommun, säger att Norberg självklart är mycket mer än ett klaffbord.
– Det är en plats där järnet under århundranden har format en fantastisk kombination av kultur- och naturbygd som vi kan uppleva idag. Det är en idyllisk småort med mysiga butiker och konditorier och en plats där man vågar tänka nytt och använda kulturhistoriska platser till något annat, som en festival för elektronisk och experimentell musik till exempel, säger Minea Funk.

Kampanjen är ett samarbete mellan Visit Sweden och destinationer runt om i Sverige, där 21 platser lyfts tillsammans med sin namne i Ikeas sortiment. Syftet är att marknadsföra Sverige på ett unikt och oväntat sätt för att väcka nyfikenhet för nya platser.

Facebook

ANNONS

ANNONS