Niklas Rapp med tungt meriterat band är nu högaktuell med nya singeln “Thoughts”, vars titel också anspelar direkt på det textmässiga innehållet. “Jag är en tänkare som ibland kan fundera sönder saker, och människor i min närhet säger inte sällan “tänk inte så otroligt mycket, kör bara””, skrattar Niklas.
Foto: Urwärs Stefan Hamréus

Niklas väver vemod med melodiskt guld

FALUN/BJURSÅS 3 minuter och 34 sekunder. 5 mastigt meriterade musiker. Miljoner tankar och känslor. 1 uttrycksfull 35-åring som tonsatt en tänkvärd laddning av långa livet.

– Jag vill sprida hopp, säger Niklas Rapp om rykande färska singeln “Thoughts”.

I brännpunkt hittas ett stycke musik. Författat och varsamt snickrat av en i Bjursås fostrad gåshudsgrossist. Vars musikaliska arv upplevs lika tryggt rotat i mark vandrad av tidigare melodimästare som intensivt sökande i den icke uttalade tjuskraft som färdas med vinden.

Niklas Rapp tar refrängstark ansats och i språnget hinner en själsligt värmande, tonalt smäcker dialog med tillvarons tanketunga tidevarv ta form.
– “Thoughts” handlar precis som titeln talar om tankar, själva tänkandet i sig.
– Inte minst det här att man kan fastna i tankar som kan bitvis påverka en negativt om man inte finner en lösning på tankegodset. Den här låten är tänkt att inspirera sådana lösningar, att inte ständigt söka svar som kanske inte går att få, förklarar upphovsmannen till lyrik och låtfundament.

Den vemodigt patinerade och dynamiskt slagkraftiga kompositionen är förevigad i samklang med Andreas Dahlbäck (trummor, kör, percussion), Jerker Odelholm (bas), Per Westling (gitarr) och Anders Nygårds (stråk). Niklas själv hanterar sång, gitarr och klaviaturnyanser.
Ett ytterst rutinerat sällskap med meriter som innefattar musikaliska uppdrag för såväl Ulf Lundell som Lars Winnerbäck och Kristofer Åström.

Tillsammans har kvintetten bredvid nyligen frigjorda “Thoughts” också förevigat ytterligare ett knippe låtar som framöver ska släppas i endera form.
Och som i likhet med singelspåret har Dalapop/Valley Music som etikett.
– Det är inte helt spikat men det kan bli så att det hela ska innefatta fler låtar och även utmynna i en ny platta. Vi skapar musik parallellt med det här släppet, så får vi se vad det resulterar i, säger en godmodig Niklas med framtiden tecknad i väna kulörer.

Och ger en personlig inblick i den känslomässiga investering som tillägnats “Thoughts”.
– Jag är en tänkare som ibland kan fundera sönder saker, och människor i min närhet säger inte sällan “tänk inte så otroligt mycket, kör bara”, skrattar Niklas.
– “Thoughts” handlar som sagt om det här, och för mig har det varit viktigt att musiken, melodin och känslan hänger ihop och tycker om varandra. Jag vill sprida hopp, säger Niklas Rapp.

Facebook
Kämpar för funktionshindrades delaktighet
"Vi ligger efter så det sjunger om det"
Stora framsteg i kampsportens tecken
Stora värden i stark samvaro

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS