ANNONS

Torbjörn Norgren och Lennart Karlsson på plats i kontoret i Myrbergs verkstad.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Myrbergsrallyt flyttas fram till augusti

NORBERG Även i år ställer pandemin till det för Myrbergsrallyt. Tävlingsledare Torbjörn Norgren meddelar att de är tvungna att flytta fram årets upplaga till den 7 augusti. Med tanke på rådande läge kommer man heller inte att skicka ut några skriftliga inbjudningar.

Kommunalråd Johanna Odö (s) deltog i 2019-års rally. Foto: privat
Torbjörn Norgren säger vidare att de rekomenderar att avvakta med föranmälan och inbetalning av startavgift, som kan göras med swish i samband med starten lördagen den 7 augusti.
Årets upplägg är helt nytt och arrangören kommer inte att köra en fastställd bana utan endast lista kontrollplatser. Samtliga kontroller ligger i Norbergs kommun och endast vid belagda vägar. Karta kommer att tillhandahållas och samtliga platser är sökbara på Google maps.
– Detta som ett försök att corona-anpassa vårt arrangemang och minimera köer och trängsel på kontroller. Start och mål ligger som vanligt vid Hembygdsgården Karlberg och Myrbergs verkstad, säger Torbjörn Norgren.
Tidigare år har Myrbergsrallyt genomförts på en bana på cirka åtta till tolv mil med åtta kontroller i huvudsak på belagda vägar. I år blir det en avsevärt kortare körsträcka med möjligheten till mer tid på kontrollerna som kommer att placeras vid några av Norbergs sevärdheter.
Information uppdateras på hemsidan och på Facebook.

29:e gången
Myrbergsrallyt arrangeras av föreningen Myrbergs Verkstadssällskap, som bildades i november 1989. Årets upplaga är den 29:e upplagan sedan starten.

Facebook

ANNONS

ANNONS