ANNONS

Mats Levén och de andra i bandet Metal allstars visade Torp vägen till hårdrockshimlen i lördags.
Foto: Tharos Gröning

Mycket metal med liten publik på Torp

AVESTA. Heavy metal fyllde Torp förra helgen. Sabbath of Peking, Made in Iron och Metal Allstars spelade både väl och högt och gav oss i publiken en riktig helkväll, trots att ganska få hade tagit sig till Torp. – Det var en dålig dag att ha metal på. Det är så mycket andra evenemang som Sabaton open air i Falun och Dalhalla brinner och så denna helg, säger Per Eriksson, arrangör.

Trots att det bara kom 202 personer till lokalen var det inget fel på feststämningen. Marcus Lundgrens imitation av Ozzy Osbourne och ett näst intill perfekt utförande av Black Sabbaths låtar gjorde Sabbath of Peking från Linköping till en perfekt öppningsakt.
Det är väldigt svårt att få till en Black Sabbath-show som gör originalet rättvisa och sticker ut i mängden av coverband som finns men Sabbath of Peking lyckas fint både med scennärvaro och musikalisk insats.

Sabbath of Peking från Linköping värmde upp publiken med klassisk hårdrock. Foto: Tharos Gröning
Erik Rehné Eriksson och hans kompisar Josefin Engvall och Tobias Karlsson njöt av en helkväll på Torp
Foto: Tharos Gröning

Efter att de klivit av scenen hade det blivit mörkare och mer folk hade strömmat till. Det var nu dags för nästa coverband, Made in Iron”från Göteborg. Och visst är det något speciellt med Iron Maiden-covers från Göteborg.
Ullevi är nästan Maidens hemmaarena och det var mer än tydligt att bandet hade fångat arenakänslan trots att publiken var tunn.
– Det går att få stämning överallt men man får jobba mer på vissa ställen, säger bandet till Lokalti.
Hela lokalen ekade av allsång till låtar som ”Fear of the dark” och ”Can i play with madness”. En fördel med en mindre publik är att banden kan involvera åhörarna på ett helt annat sätt än med fulla läktare.

Allsången var fullkommlig när Made in iron spelade Iron maidens klassiska låtar. Foto: Tharos Gröning
Bandet Metal allstars består av några av Sveriges mest kända hårdrocksartister. Foto: Tharos Gröning

Mikrofonen hamnade ofta bland de mest hängivna fansen på frontraden och de skrålande rösterna hjälpte till att skapa en sann Iron Maiden atmosfär som låg kvar långt efter spelningen.
– Helt fantastiskt! Fullt ös och allt man kan önska sig säger, Erik Rehné Eriksson, Metalhead.
När sången lagt sig och grabbarna i Metal Allstars äntrar scenen märker man inte längre av publikbristen. Folk dansar och kastar med håret när Mats Levén (Therion och Yngwie Malmsten med flera) tar ton i klassiska hårdrockslåtar från svunna tider.
Bandet är, som namnet antyder, ett samarbete mellan några av Sveriges mest framstående musiker. ”Kicken” Lundquist (Poodles) och John Levén (Basist i Europe sedan 1981) är så hemma på scenen att Torp förvandlas till en riktig festivalscen med allt vad det innebär.
När musiken klingade av och besökarna vandrade hemåt tror jag inte att de ångrade besöket på Torps metalkväll.

Per Eriksson som arrangerade kvällen var nöjd trots den ganska glesa publiken. Foto: Tharos Gröning
Facebook

ANNONS

ANNONS