ANNONS

Restaurang Akropolis i centrala Ludvika har långt gångna planer på att expandera med takterrass på intilliggande enplansbyggnad.
Foto: Veronica Rigtorp

Mycket är på gång i Ludvika

LUDVIKA. Det händer saker inom näringslivet i Ludvika. Här följer några uppdateringar om vad som är på gång.

*Restaurang Akropolis, på Engelbrektsgatan 6, i Ludvika centrum har långt gångna planer på att expanderar med takterrass på intill liggande enplansbyggnaden. Nästa moment är förstärkning av taket.
Restaurangens delägaren Eleonor Wallin hoppas att uteserveringen ska vara klar till sommaren.
Terrassen planeras bli drygt 200 kvadratmeter som ska rymma cirka 60 personer. Framöver kan terrassen även få en inglasat uterum på 63 kvadratmeter.

*Season´s second hand har flyttat från källarlokal vid Vasalunden till Storgatan.

*Blomsterbutiken Blåklockan expanderar till större lokaler och flyttar in i Godisbiten, före detta Hemmakvälls stora lokal.

*Besökssiffrorna i Ludvika centrum visar på ökat antal besökare.
– Vi har haft 100-jubileumsåret, som kan förklara en del av ökningen, men även flera besökare över lag i stadskärnan, säger Veronica Lindgren, Projektledare Årets stadskärna.
– Vi ser en positiv trend, tillägger Centrumutvecklare Sussi Sakofall till.
Totalt hade man under 2018: 2 166 398 besökare och 2019: 2 480 613 besökare. Vilket är en ökning på 314 000 fler registrerade besökare.
Exempelvis kan man under november och december se en klar ökning även om man tar hänsyn till att detta är julhandelsmånader.
I november 2018 hade stadskärnan 168 500 besökare.
I november 2019 hade stadskärnan 208 300 besökare.
I december 2018 hade stadskärnan 173 000 besökare.
I december 2019 hade stadskärnan 209 500 besökare.

*Sussi Sakofall slutar på Unika Ludvika, finnas tillgänglig till nästa person tillträder, hon slutar först i mitten av mars. Sussi kommer att satsa på butiken Life tillsammans med Johanna Sakofall, samt lägga lite mer tid på Rämsbyns Fritidsby.
Unika Ludvika fortsätter som vanligt och Veronica Lindgren har växlat upp till heltid sedan en tid tillbaka.
– Jag har haft fantastiskt roligt jobb och en bra kollega. Det är viktigt att vi fortsätter sätter handel, fastighetsägare och krögare på kartan och jobb framåt, säger Sussi Sakofall.
– Jag kommer att fortsätta brinna för Ludvika, fast i en annan roll.

*Rökförbud ny lag.
– Vi har gått samman med krögare och butiker och tar fram bland annat gemensamma klistermärken för alla. Gäst/kund ska inte behövde bli utsatt för rök varken inne eller utanför verksamheterna. Kommunen var också på vårt möte, berättar Veronica Lindgren, processledare vid Unika Ludvika.

Facebook

ANNONS

ANNONS