The Hebbe Sisters och Ulrika Hebbe underhåller under veckan vid kommunens äldreboenden.
Foto: Pressbild

Musikvecka kommer till Hedemora

HEDEMORA z Under vecka 11 kommer Musik för fler-veckan till Hedemora med både konserter, mingel och workshops. Bland annat hålls flera konserter i Vasateatern, som är belägen mellan Vasaskolan och Martin Koch-gymnasiet.

I ett pressmeddelande om veckan skriver Musik i Dalarna följande: ”I ett unikt samarbetsprojekt mellan Musik i Dalarna, Dalapop, Folkmusikens Hus och med stöd av Region Dalarnas kultur- och bildningsförvaltning startades under våren 2021 ´Musik för fler´. Målet med projektet är att sprida glädje till alla delar av Dalarna genom musikens värld – med gemensamma krafter. Vi vill att fler i Dalarna ska få fler musikminnen genom fler samarbeten mellan oss, kommuner och näringsliv”.

Under vecka 11, med start den 13 mars, har det alltså blivit Hedemoras tur. Under veckan kan man träffa andra musikintresserade på Musikmingel, njuta av konserten Ödets makt med Dalasinfoniettan under ledning av B Tommy Andersson samt uppleva veckans Finalkonsert med folk-, pop- och klassisk musik.
”Under veckan kommer The Hebbe Sisters och Ulrika Hebbe spela på äldreboenden i kommunen, Malick Jagne håller trumworkshops för grundskoleelever, Folkmusikens Hus håller workshop för kulturskoleelever sedan kommer det även hållas en Politikerdialog”, skriver Musik i Dalarna i pressmeddelandet.

Hedemorabon Sven Holger Rosenvinge medverkar i finalkonserten som hålls i Vasateatern lördagen den 18 mars. Foto: Pressbild

Veckans schema
Spelningar för äldre. The Hebbe Sisters och Ulrika Hebbe underhåller under veckan vid kommunens äldreboenden.
Trumworkshops med Malick Jagne för grundskoleelever.
Workshop för kulturskoleelever med Folkmusikens hus.
Politikerdialog.
OBS: Ovanstående programpunkter är stängda för allmänheten.

Under “Musik för fler”-veckan i Hedemora hålls bland annat Trumworkshops med Malick Jagne för grundskoleelever. Foto: Pressbild

Måndag 13 mars: Musikmingel i Hedemora bibliotek. Är du musikintresserad och bor i Hedemora? Kom på musikmingel och dela dina åsikter om Hedemora som musikkommun!
Onsdag 15 mars: Ödets makt på Vasateatern. Välkommen till en enaktare med orkestral musik med dirigent B Tommy Andersson och Dalasinfoniettan!
Lördag 18 mars: Finalkonsert, som hålls i Vasateatern. Välkommen till en konsert med något för alla! Musik för fler-initiativtagarna Musik i Dalarna, Folkmusikens hus och Dalapop bjuder på tre konstellationer inom klassisk-, folk, och popmusik.
Medverkande: Clara Saitkoulov & Taru Kurki Hägg, Sven-Holger Rosenvinge samt Livet Nord & Moa Brandt

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!