ANNONS

Tomas och Michaela Cedergren i bandet Ascending Plains har stora planer med sin musik.
Foto: Angelica Nymann

Musiker med ambitioner – ”De har stora planer”

BORLÄNGE. Duon Ascending Plains släppte singeln ”The Return” i mitten av december och responsen på den har varit övervägande positiv. Det berättar Stefan Bergfeldt, på skivbolaget CRS Records där singeln släppts. – De har fått en del förfrågningar om spelningar efter det, så nu längtar de att få komma ut och spela igen. Det har spelat live i många år men på grund av pandemin och alla restriktioner har det varit dåligt med det.

Singeln har spelats in på Boomtown Studio i Borlänge och Alexander Backlund har mixat och mastrat, för bästa ljud.
”The Return” skrevs under våren 2021. Mörkret som övergår i ljusare tider var deras inspiration till text, musik och melodier.
Bandet Ascending Plains bildades 2014 och består av Tomas och Michaela Cedergren, de är ett par både privat och på scen. Båda spelar gitarr och sjunger och när de spelar in musik och spelar live samarbetar de oftast med andra musiker.
– I somras var gruppen Veckans Dalaartist på P4 Dalarna, något som verkar ha varit positivt för alla inblandade parter, berättar Stefan Bergfeldt.

Men har tycker att de gör sig som allra bäst när de spelar inför en publik.
– Än så länge spelar de på lokala pubar och restauranger och deras publik är i 30-årsåldern ungefär, precis som de är själva. De stora arenorna får vänta än ett tag.
Men han tycker de är skickliga på det de gör och att de omger sig med bra musiker.
– De är ambitiösa och har stora planer, så bara det blir lättnader på restriktioner så kommer det att lyfta för dem, säger Stefan Bergfeldt.

Musikerparet skriver egna texter och musik. De vill inte själva placera sin musik i någon specifik genre, men säger att musiken de skapar är influerad av 70-talspop och rock.
– De har en skön musik som jag gärna lyssnar aktivt på och inte bara har som bakgrundsmusik. De har intressanta texter och musiken är mångfacetterad, man hör något nytt hela tiden, förklarar Stefan Bergfeldt.
Ascending Plains planerar släppa ett album till sommaren, med låtar som de tidigare framfört live eller är helt nyskrivna.
Singeln The Return finns att ladda ned på de vanligaste streamingplattformerna.

Facebook

ANNONS

ANNONS