ANNONS

Armand “Mondo” Duplantis mötte sina fans och skrev autografer under torgfesten i Avesta centrum.
Foto: Tharos Gröning

Mondo lägger ribban högt för Avestapubliken

Avesta. Armand “Mondo” Duplantis har tagit guld efter guld över hela världen. Sedan i söndags har han även en platta på Avestas “Walk of fame”. – Det här är häftigt. Jag hoppar bara stav, jag är överväldigad av det enorma stödet och uppskattningen, säger Duplantis till Lokalt i.

Armand beskriver sitt världsrekord hopp som en upplevelse utan motstycke. Han blev förvånad över att hoppet blev så bra.
– Jag visste innan jag klev ut på banan att jag var tvungen att göra mitt absolut bästa. Och jag kände att det även då skulle vara nära. Men när jag seglade över ribban tänkte jag: “Oj, var det ett så bra hopp?”, skrattar Mondo.
Världsrekord blev det och nu ligger ribban vid Dalahästen på 6,21. Men den 22-årige atleten tror att han kan hoppa ännu högre.
– Med mer träning, högre hastighet och en stav jag känner mig trygg med kan jag säkert höja rekordet med både en och två centimeter, om inte mer.

Hela torget var fyllt av folk när plattan skulle avtäckas. Armand Duplantis trängde sig ut i publikhavet och påhejad av folkmassan drog han av skynket till konstverket. Plattan är designad av konstnären José Strazar Kiyohara och ligger utanför Plushuset i Avesta.
Mondo hade sällskap till folkfesten av moster Marie Hedlund, systern Johanna Duplantis, mamma Helena Duplantis och sin mormor Ingrid Hedlund samt sin flickvän Desiré Inglander. Men mest stolt i familjen var utan tvekan morfar Lars-Åke Hedlund som även han hoppade stav i sin ungdom.

De som har plattor på “Walk of fame”
2012 – Tony Rickardsson
2012 – Nicklas Lidström
2013 – Eva Engdahl
2014 – Erik Axel Karlfeldt
2015 – Kerstin Larsson Englund
2016 – Carl Jularbo
2017 – utsågs ingen
2018 – Mattias Ekström
2019 – Axel Ax:son Johnson

Facebook

ANNONS

ANNONS