ANNONS

Gaveln mot sjön är täkt med fönster som släpper in ljus i hela entréplanet, likt en gigantisk tavla.
Foto: Veronica Rigtorp

Modernt med ett stänk av gammalt

SÖDERBÄRKE. Efter fyra års renoveringar har huset i sommarstugeskick, när paret köpte fastigheten, förvandlats till permanentboende för familjen Jamila Boccaccio och Joakim Sundberg.

Bostaden med den vidunderligt vackra utsikten över delar av Norra Barken var en gång i tiden en sommarstuga. Efter fyra år av renoveringar och omfattande ombyggnationer är det nu permanentboende till Jamila, Joakim och sonen Loui samt katten Åke Sundberg.
Så fort den rödmålade entrédörren öppnas får besökaren en första kontakt med den bedårande utsikten. Gaveln mot sjön är täckt med fönster som släpper in ljus i hela husplanet, likt en stor tavla.


Full takhöjd gör rummet extra luftigt. Över halva kök/vardagsrumsplanet finns ett loft. Det enda som är kvar att renovera. Där ligger katten Åke Sundberg och sover.
En trappa ner i suterränghuset återfinns familjens sovrum och en enorm tvättstuga/ sparum med stort bubbelbadkar.
Utsikten från parets sovrum slår det mesta, med stora fönster mot sjön.
Han är händig Joakim och det behövs när man ger sig på stora omfattande projekt som detta.


– Han har verkligen överraskat mig i hur kunnig han är, säger Jamila kärleksfullt.
Den stora altandäcket är helt Joakims förtjänst. De stora glasen mellan stolparna är måttbeställda och de sitter snygg i de infalsade spåren i stolparna. Ett omfattande jobb som Joakim gjort själv.
I trappan ner till bottenplan har paret valt hyvlad sten som väggbeklädnad. Stilrent och modernt.
Hela huset andas modernt med en hemtrevlig varm känsla. Överallt ses små detaljer som bygger helheten. Smidda järnkrokar, gärdsgårdsstör som blivit klädhängare i hallen och pyttesmå LED-lampor nerstoppade i en gammal svagdricksflaska ger ett varmt sken i hallens ena hörn.
Jamila och Joakim har fingertoppskänslan som får helheten att kännas ren utan att för den delen bli kall.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna v51

Facebook

ANNONS

ANNONS