Ludvig Eriksson, Smedjebacken, hade gått modellkursen och vann en av klasserna.
Foto: VB Cruisers

Modellbyggen imponerade på utställning

Smedjebacken. Som avslutning på motorklubben VB Cruisers studiecirkel i modellbyggande arrangerades en utställning med drygt 40 bilmodeller. De var byggda av ungdomar som gått på kursen men också av andra entusiaster i alla åldrar. – Det var många som var imponerade och tyckte det var fantastiska byggen, säger Jocke Hedström, ordförande i VB Cruisers och en av ledarna i modellkursen.

Han ledde kursen i modellbygge tillsammans med Niclas Nylander, även han från VB Cruisers.
– Det var senast 1999 som vi hade en sån här utställning, men då i Folkets Hus i Smedjebacken. I höstas drog vi igång en studiecirkel för barn och ungdomar, lite av en prova på-kurs, och det blev sju ungdomar, de flesta i 12-15-årsåldern som gick kursen. Två tjejer var med ett par gånger men de hoppade tyvärr av. En kille var med bara en gång, men då har de ju i alla fall provat, säger Jocke.

Studiecirkeln var ett samarbete med studieförbundet ABF och Smedjebackens kommun och var en del av projektet Gilla Rörelse.
– Vi fick hjälp med finansieringen så vi kunde köpa in fika, modeller, färg och lim till kursdeltagarna.

Några av alla modellerna på utställningen.

Den avslutande utställningen, som hölls i VB Cruisers klubblokal, var ett kulturevenemang i samarbete med ABF Dala Finnmark.
Det var ganska många som kom för att titta och rösta på bästa modellbygget i fem olika klasser, enligt Jocke. Den första halvtimmen var utställningen öppen enbart för kursdeltagarnas föräldrar och vårdnadshavare, men därefter var den öppet för alla.
VB Cruisers hade serveringen öppen så den som ville kunde köpa fika med bland annat hembakat bröd.
– Det var populärt med fika och stundtals alldeles fullt i serveringen, berättar Jocke.

Dollar Sullivan, Norberg, imponerade och vann priset Best in Show.

Överskott från försäljningen gick direkt in i klubbens kassa och det gjorde även pengarna från försäljningen av röstkort. Alla som ville rösta på en modell köpte ett kort och hjälpte på det viset till att finansiera klubbens verksamhet.
Vinnaren av Best in show, det vill säga han som vann hela utställningen, var Dollar Sullivan från Norberg. Han fick priset för sin ”scratch-byggda modell”, det vill säga han hade gjort allt själv från start. Mooeyes Dragster i skala 1/8.
Ludvig Eriksson från Smedjebacken var en av kursdeltagarna och han blev framröstad av besökarna och vann i klassen Civilt upp till 1/24.

Diorama, det vill säga en hel scen eller miljö, byggd av Jocke Hedström. Vinnare i klassen Diorama/display och övrigt.

Det fanns även två säljare av byggmodeller och tillbehör på plats.
Jocke hoppas det kan bli en kurs i modellbyggande även nästa höst.

En väldetaljerad interiör med instrumentbelysning, byggd av Dollar Sullivan i skala 1/8. Vinnare av klassen Civilt större än 1/24.
Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!