ANNONS

Misstänks för kvinnomisshandel och hot

SMEDJEBACKEN En man har åtalats misstänkt för flera brott, som bland annat ska ha begåtts i Smedjebackens kommun. Han misstänks för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Mannen i fråga är i 35-årsåldern och bosatt i ett angränsande län till Dalarna. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av misshandel samt ett fall vardera av olaga hot och övergrepp i rättssak.

I slutet av juli 2018 ska mannen ha misshandlat en kvinna, på en plats i Rättviks kommun. Han ska ha satt sin hand över kvinnans ansikte och tryckt undan henne, knuffat henne samt kastat en väska som träffat kvinnan i huvudet.

I mitten av september 2018 ska mannen ha misshandlat samma kvinna, denna gång på en plats i Smedjebackens kommun. Han ska ha tagit hårda tag om kvinnans armar, knuffat henne, slagit henne flera gånger mot ansiktet och huvudet samt tagit ett grepp om hennes hals.

Vid samma tillfälle ska mannen även ha hotat en annan man genom att säga att han skulle slå honom, eller något liknande.

I mitten av augusti i fjol ska mannen ha hotat en annan man med våld eller annan gärning för att den andre mannen lämnat uppgifter till polisen och/eller för att hindra honom att lämna dessa uppgifter till polisen eller domstolen. Mannen ska ha skickat hotfulla meddelanden med innebörden att den andre mannen skulle skadas och/eller att han skulle få lida och att hans liv skulle bli förstört. Detta ska ha skett när målsäganden befann sig i Avesta kommun.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt målsägandena. Åklagaren lägger även fram fotografier som ska visa de skador som kvinnan ådragit sig, samt meddelandena som mannen ska ha skickat till mannen i Avesta kommun.
Den åtalade mannen förnekar samtliga brott som han misstänks för.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Ludvika/Smedjebacken) nr 37, 2020.

Facebook

ANNONS

ANNONS