Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Anders Svensson tävlade under SM-veckan. Här syns han tillsammans med en av klubbens medlemmar Abdullah ”Abbe” Alyoumes.
Foto: Lisa Björklund

Medaljregn över armbrytarförening i Avesta

AVESTA. På SM-veckan i Luleå kammade tre tävlande från Sala Avesta Armbrytarförening hem sammanlagt fyra medaljer, varav ett guld och tre brons. – Det är jättebra och roligt med tanke på våra framtida mål för klubben, säger Anders Svensson, som startat armbrytarföreningen.

Tävlingarna i armbrytning pågick under helgen den 23 och 24 mars. På lördagen var det armbrytning med vänster arm och på söndagen med höger.
– Det var väldigt intensiva tävlingar och vi hade ett tajt schema, men det flöt på bra.

Matcherna gick att följa både på Svt och Svt Play och alla tre tävlande från Sala Avesta Armbrytarförening – Robin Westerlund, Anders Svensson och Ulrica Scott – gjorde bra ifrån sig och fick bra placeringar i tuffa klasser.

Under SM i armbrytning vann Sala Avesta Armbrytarförening fyra medaljer. Foto: Privat

Hur kommer det sig att ni var så pass bra?
– Vi har tränat länge och har haft fokus på SM en ganska lång tid nu. Vi är duktiga tekniskt och vi vet hur vi ska läsa av motståndarna och hitta deras svagheter. Vi har gott självförtroende på våra egna styrkor, avslutar en stolt Anders Svensson.

Anders Svensson och klubbmedlemmen Abdullah ”Abbe” Alyoumes utanför Sala Avesta Armbrytarförenings klubbstuga i Krylbo. Foto: Lisa Björklund
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!