ANNONS

Mattias Larsson är anläggningschef på Meca R-Sport Hedemora, som nyligen slog upp portarna längs Ivarshyttevägen i Hedemora.
Foto: Pär Sönnert

Meca har expanderat till Hedemora: “Fulltecknat sedan dag ett”

HEDEMORA/SÄTER Meca har expanderat och finns nu både i Säter och Hedemora. Den 1 april öppnade företaget på Ivarshyttevägen i Hedemora. “Vi har haft fulltecknade dagar sedan dag ett”, säger anläggningschefen Mattias Larsson.

För ungefär ett år sedan startade Meca i Säter och den 1 april expanderade företaget till Hedemora och Hedemora Anpassnings gamla lokaler på Ivarshyttevägen.
– Vi är fem anställda här och har en ny mekaniker på väg in. På verkstaden i Säter är ungefär lika många, säger Mattias Larsson.

Meca R-Sport Hedemora har satsat på att kunna göra det mesta med fordon.
– Bland annat riktar vi oss mot ägare av husvagnar och husbilar, bland annat med hjulinställningar. Och inför sommaren är det många som vill få ordning på husbilen eller husvagnen, där handbromsen brukar bli dålig när husvagnen stått stilla hela vintern, säger Mattias Larsson och fortsätter:
– Vi kan lyfta fordon som är tolv meter långa och väger sju ton. Det är vi ensamma om här i södra Dalarna och vi har redan haft kunder som har åkt hit ända från Gävle.

Förutom verkstad och försäljning har man även en tryckeridel i lokalen.
– Vi kan trycka saker, som dekaler till fordon. Målet är att kunderna ska kunna komma hit och få hjälp med flera saker vid samma besök, att vi blir en “one-stop-shop”.

En del av verkstadsverksamheten består av att bygga om personbilar till A-traktorer.
– Då stryper vi motorn, så att fordonet bara går att köra i 30 kilometer i timmen, och så sätter galler för baksätet, som inte får användas i en A-traktor. Detta är något som har vuxit den senaste tiden, säger Mattias Larsson.

Ljudanläggningar jobbar man också med.
– Ljud har blivit stort, både när det gäller A-traktorer, personbilar och i husbilen.

Ett par av lokalerna har Meca inte börjat nyttja fullt ut ännu.
– Vi ska fixa till ett av rummen så att det blir dammfritt, vilket gör att vi kan jobba med foliering av fordon där. När vi flyttade in så undrade vi först vad vi skulle ha allt utrymme till, men nu börjar det nästan kännas fullt överallt, säger Mattias Larsson.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 23, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS