ANNONS

Fredrik Anger är tävlingsledare för Matsboloppet som körs på Brunnsjöberget utanför Hedemora söndagen den 22 januari.
Foto: Niclas Bergvall

Matsboloppet arrangeras efter fjolårets uppehåll: “Spåren är jättebra”

HEDEMORA Efter att ha ställts in i fjol blir Matsboloppet nu av på Brunnsjöberget i Hedemora. “Spåren är jättebra men vi vill gärna ha minusgrader igen”, säger tävlingsledaren Fredrik Anger.

Lördagen den 29 januari avgörs klassiska Matsboloppet på Brunnsjöberget.
– Vi fick ställa in i fjol på grund av coronapandemin och de restriktioner som gällde då. När det väl ändrades kunde vi arrangera Hedemoraskidan, som vi även höll för några veckor sedan, säger Fredrik Anger.

Denna vinter har vädret varit gynnsam för IFK Hedemora Skidor.
– Ja, det blev ju kallt tidigt så snökanonerna gick både i november och december. Konstsnöspåren stod klara i mitten av december och det är det tidigaste på länge, säger Fredrik Anger.

Hur är spåren nu, efter blåsten och plusgraderna?
– Spåren är fortfarande jättebra men det är klart att blåsten och tövädret ställer till det lite för oss. Det blir mer jobb med spåren.

Tävlingen är öppen från knattarna, som kör 600 meter, och upp till seniorer och motionärer.
– De flesta åkarna blir nog i ungdomsklassen, upp till klassen 15-16. Däremot blir det nog inte så många seniorer som kommer till start, eftersom det är en tävling i seniorcupen i Torsby samma dag, säger Fredrik Anger.

Vad vill ni ha för väder fram till tävlingen?
– Vi vill gärna ha minusgrader. Egentligen är det bra som det är nu, så länge det inte fortsätter att vara sådant växlande väder som vi har haft denna vinter, säger Fredrik Anger.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 4, 2022

Facebook

ANNONS

ANNONS