ANNONS

Europamästaren i skateboard Hans “Puttis” Jacobsson, visade upp sina trix vid invigningen av ramperna i Smedjebacken.
Foto: Veronica Rigtorp

Mästaruppvisning på invigningen av nya rampen: “Precis så bra som vi tänkt oss”

SMEDJEBACKEN Det rådde skön stämning när nya skaterampen i Smedjebacken invigdes. Stor som liten, nybörjare och legender visade upp sina trix i ramperna.

Skatelegenden och Europamästaren Hans “Puttis” Jacobsson, som skejtat sedan 1978 och fortfarande kör, kom och visade upp sin åkning vid invigningen av nya rampen intill Prästabadet. “Puttis” var Sveriges bästa och mest kompletta vertåkare med airs, handplants, varials och kanttrick på 1980-talet. Han är allåkare och en fena även på street.

Andra närvarande med legendstatus var skateboardåkaren Mattias Liss Gyllenhak och snowboard-OS-stjärnan och världscupvinnaren Magnus Sterner, båda från Leksand.
Även om det var folk i ramperna så hölls invigningen efter strikta coronarestriktioner, och ett område framför ramperna var avspärrat, där endast 50 personer fick vistas samtidigt.

Rasmus, en av de yngre åkarna, klippte av invigningsbandet med stor övertygelse.
– Vi kommer att skejta hela eftermiddagen fram mot kvällen. Det här blev precis så bra som vi tänkt oss, berättade Johan Silfverin, som är den som sett till att det hela blivit av. Det fick han en rejäl applåd för.
Johan berättade att han började åka skateboard så sent som förra året och menar att det aldrig är för sent.

Facebook

ANNONS

ANNONS