ANNONS

Massiv sökinsats efter misstänkt mördad

AVESTA. Stora resurser sätts under helgen in i sökandet efter den kvinna som misstänks vara mördad. Frivilligorganisationer, Hemvärnet och NOA har kallats in som förstärkning.

Missing people, andra frivilligorganisationer och Hemvärnet har kallats in för att hjälpa till. Sökandet kommer att inledas på lördagsmorgonen och utgå från Folkets park i Avesta. Nationella operativa enheten, NOA, kommer att delta med spaning från helikopter.
– Sökandet kommer att utgå från den bostad i centrala Avesta där den kvinna som misstänks vara mördad tillsammans med sin familj bodde, säger Stefan Dangardt, polisinformatör.
Hyser ni inget som helst hopp om att återfinna kvinnan vid liv?
– Hoppet är inte ute, men det har i utredningen framkommit uppgifter som tyder på att hon bragts om livet. Om hon mördats så är det av största vikt att hennes kropp återfinns, inte minst för de anhörigas skull, säger Dangardt.
Den man som misstänks för mord finns kvar i den Slovenska polisen förvar.
– Jag kan inte säkert säga när han kan utlämnas till Sverige. Om han motsätter sig en utlämning så kan det ta tid, säger Dangardt.
Den bil, en vit Nissan Juke av årsmodell 2014, som den man som misstänks vara mördaren färdades i då han greps i Slovenien finns fortfarande kvar där.
– Vi vill få hem bilen så den kan undersökas av våra egna tekniker. Möjligen kan bilens GPS ge oss uppgifter om var och när den körts.

Facebook

ANNONS

ANNONS