Foto: Karin Diffner

Masa dig hem till Dalarna

DALARNA/STOCKHOLM. Kampanjen ”Masa dig hem” ska locka tillbaka dalfolk som bosatt sig i Stockholm. Falun Borlänge-regionen drog i gång kampanjen efter att en kompentensförsörjningsproblematik identifierats.

– Företagarna i Dalarna skriker efter kompetent arbetskraft. Kampanjen har som mål att få fler invånare i våra kommuner, förklarar Olle Hägg som är kommunikationstrateg på Falun Borlänge-regionen.
Torsdagen den 24 november anordnas därför en after work på Biblioteket Live vid Medborgarplatsen i Stockholm.
– För att de som är nyfikna på Dalarna ska få träffa oss och få mer information om vad en flytt till Dalarna skulle kunna innebära för dem.
Cirka 15 representanter från de fyra kommunerna kommer åka ner till Stockholm för att ragga hem folk. Under kvällen uppträder bland annat Amanda Bergman som är född i Borlänge.
Efter pandemin har de som arbetar på Falun Borlänge-regionen sett en trend att folk vill flytta bort från storstaden. Falun Borlänge-regionen ägs av kommunerna Säter, Falun, Borlänge samt Gagnef och det är till dessa kommuner som Olle hoppas att hemvändarna flyttar.
– Det går en trend att söka andra värden. Med anledning av detta är det värt en insats att locka tillbaka utflyttade masar och kullor, men även andra människor ute i landet som känner sig sugen på en förändring i livet.
Vad erbjuds då den som flyttar till Dalarna?
– Ett rikt liv med närhet till naturen, en levande kultur, starkt näringsliv och dessutom bor det jäkligt trevliga människor här, försäkrar Olle som själv bott och jobbat i Stockholm.
– Efter en tid blev längtan för stark och vi flyttade tillbaka till Dalarna. Vi har inte ångrat oss en sekund, försäkrar han.
Marknadsföringen har skett genom sociala medier.
– Vi har fått mycket draghjälp från folk i Dalarna som har taggat människor i Stockholm som de vill ska flytta hit. Det har blivit en ”gräsrotsrörelse”.
Den som vill få information om vad en flytt till Dalarna innebär kan fylla i en intresseanmälan på nätet.
– Redan nu har flertalet personer visat intresse för att flytta hit, avslöjar Olle.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!