Motor-Olas vd Marcus Lindberg köper 20 000 kvadratmetet industrimark i Smedjebacken. “På sikt kan bli tal om att anställa fler”, säger han.
Foto: Lisa Björklund

Mångårigt Ludvikaföretag etablerar sig i Smedjebacken

SMEDJEBACKEN. Det snart 60 år gamla företaget Motor-Ola, med säte i Ludvika, köper drygt 20 000 kvadratmeter industrimark av Smedjebackens kommun. Marken ligger längs med Björsjövägen och säljs för knappt en miljon kronor. – Det här är mark som vi har haft avsatt som industrimark. Vi har väntat på någon som är intresserad av att köpa den, säger kommunalrådet Fredrik Rönning (S).

Motor-Ola är ett entreprenad- och återvinningsföretag som erbjuder tjänster åt framför allt byggen och industrier.
Företaget har kunder i Ludvika och Grängesberg, men en växande skara finns också i Smedjebacken, Söderbärke, Kopparberg och Fagersta. Därför etableras Motor-Ola nu även i Smedjebacken.
– Vi har väldigt mycket kunder i det här området och det är långt att åka från Ludvika med tanke på bränslepriset och miljön. Tidsaspekten och närheten till kunderna är viktig. Sedan Hitachi flyttat en avdelning till Smedjebacken har det blivit högaktuellt, säger Motor-Olas ägare Marcus Lindberg.

En betongkäft som maler betong ligger redo att användas på grusplanen. Foto: Lisa Björklund

Det var i mars som Hitachi uppgav att man skulle hyra den stora tegelbyggnaden invid rondellen i Smedjebacken och företaget är en viktig uppdragsgivare för Motor-Ola.
– Om det händer något i Hitachi är vi med på ett eller annat sätt. Indirekt är det en stor kund till oss och även direkt.
Vi sitter inne på Motor-Olas kontor i Gonäs väster om Ludvika. Företaget är relativt litet med tio anställda. Det startades på 1960-talet av Marcus pappa Ola Lindberg.

Motor-Olas vd Marcus Lindberg köper 20 000 kvadratmetet industrimark i Smedjebacken. “På sikt kan bli tal om att anställa fler”+, säger han. Foto: Lisa Björklund

Utanför kontoret ligger en stor grusplan där gröna teleskoplastare, lastbilar och hjullastare står parkerade. I ett område bredvid ligger företagets återvinningsstation, där olika slag av bygg- och verksamhetsavfall sorteras.
– Just den delen med återvinning har exploderat sedan 2015.
Marcus Lindberg berättar att verksamheten i Smedjebacken kommer att startas upp under 2023 och att han är mycket nöjd med hur kommunikationen med kommunen förts.
– De har varit väldigt tillmötesgående och trevliga. Alla tycker det här är positivt – från kommunalråd till näringslivschef och tjänstemän, avslutar Marcus Lindberg.

Intill företagets kontor ligger en återvinningsstation där exempelvis trä- och verksamhetsavfall krossas. Foto: Lisa Björklund
I ett sorteringstält körs osorterade sopor in. Foto: Lisa Björklund
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS