ANNONS

Lina Heidenborg tar över gamla En lokal efter konkursen och har nu öppnat restaurang Fino.
Foto: Rebecca Linder

“Man måste hitta sin egen grej”

AVESTA. Lina Heidenborg har tagit över gamla restaurang En lokal efter konkursen och har nu öppnat restaurang Fino.

– Det är en Gastropub och vi kommer att ha en ganska enkel meny men med bra råvaror, säger Lina Heidenborg.
När vi besöker restaurangen är arbetet i full gång med att ställa i ordning allt, skruva hyllor och inreda inför öppnandet som var 11 januari. Lina Heidenborg är född och uppvuxen i Avesta och hon har tidigare varit delägare i En lokal.
– Är man två delägare så har man inte alltid exakt samma idéer så därför valde jag att hoppa av i februari 2017, berättar Lina.

Istället började hon driva ett hotell i Siljansnäs. När En lokal gick i konkurs så köptes restaurangens konkursbo upp av fastighetsägaren och Lina fick helt enkelt en förfrågan om hon ville ta över restaurangen. Efter lite funderande så tackade hon ja och hon har nu köpt restaurangen.
Hon har en ganska tydlig vision med restaurangen. Lugnt och städat med en gemytlig atmosfär där man kan umgås och äta gott.
– Vi kommer ha en ganska varierande meny med ett antal rätter som jag vet att folk här i Avesta tycker om. Samtidigt så vill jag kunna hålla nere priserna och det gör att det blir lite simplare, ingen fine dining, säger Lina.

På menyn kommer man bland annat att kunna hitta någon soppa, råraka, råbiff, musslor, men också lite mer pubaktig mat som hamburgare och quesadillas.
– Vi kommer att byta meny emellanåt, förtydligar Lina.
Hon är övertygad om att det är viktigt att gynna det lokala på olika sätt, dels genom att där det går välja lokala råvaror men även bjuda in lokalbefolkningen att kunna få visa sin konst, foto eller spela sin musik live.

– Vi kommer att ha livemusik någon gång ibland, men det blir inget spelschema. Samtidigt så kommer vi att öppna upp för luncher nu framöver och lite längre fram blir det även bruncher på helgerna eftersom jag tror att det finns en efterfrågan på det. Man måste hitta sin egen grej och lite nytt som inte andra restauranger har, säger Lina.
Restaurangen har inledningsvis fyra heltidsanställda samt en del extrapersonal.
– Sen får vi se hur allt funkar. Tanken är också att jobba lite mer med catering, säger Lina.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 03 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS