Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Företagsfrukost i Arkhyttans kapell.
Det kom drygt 90 personer till Arkhyttans kapell i onsdags när näringslivskontoren i Hedemora och Säter höll en gemensam företagsfrukost.
Foto: Pär Sönnert

Lyckad gemensam företagsfrukost

ARKHYTTAN. När näringslivskontoren i Hedemora och Säter höll en gemensam företagsfrukost kom drygt 90 personer till Arkhyttans kapell. “Det blev varmt och mysigt med mycket surr och samtal över kommungränserna”, säger Christian Fredrin, näringslivschef i Hedemora kommun.

Den lilla parkeringen utanför kapellet i Arkhyttan var smockfull med bilar, vilket ledde till en logistisk utmaning att se till att ingen som hade bråttom från frukosten blivit inparkerad av någon annan bil.
– Från början skulle vi vara i bystugan här intill men den växte vi snabbt ut och då valde vi kapellet i stället. Vi försöker sprida ut oss över hela kommunen med dessa företagsfrukostar och vill gärna vara hos företagen, säger Josefin Enström, näringslivschef i Säters kommun.
– Vi är jättenöjda, det blev mycket surr och samtal mellan deltagarna, över kommungränserna, säger hennes kollega i Hedemora, Christian Fredin.

Josefin Enström och Christian Fredin, näringslivschefer i Säter och Hedemora.
Näringslivscheferna Josefin Enström (Säter) och Christian Fredin (Hedemora) var väldigt nöjda med det gemensamma arrangemanget och hoppas kunna göra om detta framöver. Foto: Pär Sönnert

Deltagarfördelningen mellan de båda kommunerna var i stort sett helt jämn.
– Och det är ju inga längre sträckor att åka hit till Arkhyttan. Jag skulle faktiskt tro att många av “våra” företagare från Hedemora hade närmare hit än företagarna som åkte från Säter, även om Arkhyttan ligger i Säters kommun, säger Christian Fredin.

Arkhyttans kapell
Parkeringen utanför Arkhyttans kapell var smockfull med bilar. Foto: Pär Sönnert

Kommer ni att göra detta igen?
– Absolut, det här ska helt klart bli av fler gånger men vi har inte bestämt något ännu. Det är bra att vi kan träffas över kommungränserna så här och knyta nya kontakter och samarbeten. Det finns väldigt mycket kompetens i de båda kommunerna, vi kan lära mycket av varandra, säger Christian Fredin.
– Jag ställde frågan till publiken om de ville göra om detta och svaret blev ett rungande ja så det var uppskattat. Vi får prata ihop oss om när nästa gemensamma företagsfrukost kan bli av, säger Josefin Enström.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,391538"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!