ANNONS

Under fredagskvällen var det ungdomshäng på Väsmans strand där också polisen deltog.
Foto: JB Foto/Janne Nilson

Lyckad folkfest kommer tillbaka

LUDVIKA. Efter att ha genomfört premiären av arrangemanget ScenSommar är arrangörerna mer än nöjda. – Det blev superbra, säger centrumutvecklaren Alexandra Magnusson.

Efter att Ludvikafesten fått lov att skjutas upp så beslöt Unika Ludvika att arrangera en mindre gratisfest för alla åldrar tillsammans med näringslivet och kommunen. Arrangemanget fick namnet ScenSommar och genomfördes förra helgen.
– Vi är helnöjda, säger Veronica Lindgren, centrumutvecklare på Unika Ludvika.
I mulet men varmt väder kunde Ludvikaborna delta eller titta på en rad aktiviteter inom kultur, konst, sport, musik och och lek.
– Folk kom och gick hela tiden. Det är svårt att uppskatta hur många som deltog men under de två dagarna måste det totalt ha varit flera tusen, säger Veronica.

Foto: Simon Lewerentz

Några av de aktiviteter som lockade många var barnens trädgård med lek och uppträdande samt FMX-showen på Väsmans strand.
– Den lockade mycket folk vid två tillfällen under lördagen. Det var mäktigt att se alla sitta där i slänten och titta, säger Alexandra.
– Och nästan hundra personer kom till kulturfrukosten på Roths Äng, fortsätter Veronica.
Även ungdomshänget på fredagskvällen blev lyckat, enligt arrangörerna.
– Ja, både polisen, fältarna och ungdomarna själva gillade det, säger Alexandra.

Foto: JB Foto/Janne Nilson

Har ni fått några reaktioner?
– Bara positiva än så länge.
Var det inget som var mindre bra?
– Nej, det var lite synd att några fick regn på sig på lördagseftermiddagen, men annars blev allt bättre än vad vi tänkt.
Kommer evenemanget tillbaka nästa år?
– Absolut, men då blir det i lite större kostym. Vi har fler aktörer som redan sagt att de vill vara med, säger Alexandra.
– Vi hade 25 fantastiska partners som gjorde det här möjligt i år, inflikar Veronica.
Andra upplagan av ScenSommar planeras till en helg i slutet av juli 2022. Veckan efter midsommar planeras även Ludvikafesten att genomföras igen efter ett ofrivilligt pandemiuppehåll.

Facebook

ANNONS

ANNONS