ANNONS

Det är nu spikat att det blir världscuptävlingar i MTB-sprint på Lugnet såväl 2022 och 2023. Tävlingarna sker även i samklang med Svenska Cykelspelen.
Foto: Sonny Jonasson

Lugnet får visit av världseliten 2022 och 2023

FALUN/BORLÄNGE. Synnerligen aktiva och framsynta cykelklubbar rullar vidare mot sportens pulshöga framtid i länet. Och nu trampar man ny mark med yttersta världsklass på agendan. Det vankas världscuptävlingar i Falun både 2022 och 2023. – Ett delmål på resan mot målbilden för Svenska Cykelspelen, konstaterar en glad Roger Karlsson, drivkraft inom Borlänge CK och en av många kuggar i friskt satsande cykelgebit med bland annat Lugnet som arena.

Cykelspelen i månadsskiftet maj/juni var startskottet.
På plats fanns också en uppsjö tunga namn på cykelscenen av både dalabörd och internationell härkomst.
Nu står det klart att det fartfyllda – och till kommande år förmodat folkfestliga – scenariot får en fortsättning och etableras på allvar i regionen.
Roger Karlsson och ett för cykelidrotten kreativt kompani gläds nu åt det faktum att man i sommar skrivit kontrakt gällande världscuptävlingar i sprint (XCE).
Parterna som i och med detta gjort gemensam sak i signatur är City Mountainbike och Svenska Cykelspelen.

Tävlingarna som samlar MTB-världens elit och sporrar cykelsportens bredd tilldrar sig såväl nästkommande år som 2023.
Roger Karlsson framhåller värdet i glädjebeskedet för arrangemangen likväl som de egenskaper som ramar in det hela på både cykel- och lokalsamhällelig nivå.
– Ambitionen är en återkommande cykelvecka som utgör en naturlig semestervecka för alla cykelintresserade i Sverige och Europa och som innehåller cykelrelaterade ”happenings” för alla, från nybörjare till världselit, förklarar han.
Och formulerar ett av uppläggets många upplyftande uppsåt.
– Syftet är att skapa en stabil plattform för ungdomars och föreningars fortsatta utveckling i vår region.

Svenska Cykelspelen och Belgien-baserade arrangören City Mountainbike betonar de positiva känslor som präglar avtalet.
Därtill att dessa för framtiden färgstarka evenemang lotsats från fundering till faktum via stort engagemang på hemmaplan.
Här hyllar man slitstarka nav i Falu CK, Borlänge CK, Falu kommun och inte minst de tränande och tävlande i de båda klubbarna.
2022 års världscuptävling avgörs på Lugnet, den 17 juni. Dimensionsrika evenemanget Svenska Cykelspelen omfattar i helfigur datumen 11-19 juni.

Spelen inleds med etapploppet Borlänge Tour på Mellstaområdet och avslutas alltså med internationella tävlingar på Lugnet i Falun.
– Ett delmål på resan mot målbilden för Svenska Cykelspelen, konstaterar en glad Roger Karlsson.

 

Kristof Bruyneel, City Mountainbike, och Svenska Cykelspelens Roger Karlsson bekräftar kommande cykelfester via underskrivna kontrakt och pandemihandslag. Foto: Pressbild

 

Facebook

ANNONS

ANNONS