ANNONS

Peter Lindgren, digital strateg och webbansvarig för lokalti.se. ”Webben har vuxit till ett mycket bra komplement för att ytterligare lyfta vår hjälte som ju är papperstidningen”, konstaterar han. Tidningens digitala hemvist är nominerad i kategorin ”Årets lokalsajt” inför fredagens gala Årets Gratistidning.
Foto: Sonny Jonasson

Lokalt i nominerade till branschpris: ”En bekräftelse”

DALARNA/STOCKHOLM. Den 7 oktober markerar årets stora branschdag och gala för landets gratistidningar. Lokalt i är en av tre nominerade i kategorin för Årets lokalsajt. Peter Lindgren, digital strateg och webbansvarig, gläds åt bekräftelsen för en sajt på ständig frammarsch. – Min känsla är att vi framöver höjer ribban ytterligare, säger han.

Med start tidigt 2020 inleddes ett ansiktslyft modell större av lokalti.se.
Under försyn av digitalt välorienterade Peter Lindgren tar sajten nu ständiga kliv framåt i fråga om innehåll, trafik och inte minst användarvänlighet.

Peter skänker en kortfattad inblick i element som bidragit till att stärka tidningens webbprestanda.
– Hastigheten är en viktig skillnad. Där har det hänt enormt mycket. Även i tydligheten på så vis att man nu enklare navigerar mellan våra fem olika editioner.
– Helheten vilar nu också på en klokare strategi överlag. Detta via välriktade publiceringsscheman och mycket annat, utvecklar Lindgren.

Han betonar att den egna rollen betraktas som en av flera pusselbitar i ett lyckat lagbygge.
I och med den taktiskt trimmade webben ser Peter även goda möjligheter för tidningens reportrar att förädla artiklar.
Metoder som tar sig uttryck i bland annat bild- och videomaterial.

Han klargör styrkan i kombinationen av Lokalt i:s digitala driv och den fysiska produkten.
– Ja, webben har vuxit till ett mycket bra komplement för att ytterligare lyfta vår hjälte som ju är papperstidningen.

“Helheten vilar nu på en klokare strategi överlag”, säger Peter Lindgren som är webbansvarig för lokalti.se. Foto: Sonny Jonasson

Lindgren fortsätter:
– På så vis jobbar vi måhända lite på tvärs gentemot andra samtida branschaktörer, men jag ser stor potential i vår metod.
Vidare noterar han även såväl vissa svagheter som desto fler goda egenskaper hos Vxonews och Nacka Värmdö Posten, vars hemvister på webben också är nominerade till den prestigefyllda utmärkelsen.
– De gör en hel del bra, precis som vi. För vår del ser jag både kort- och långsiktigt stora möjligheter att höja ribban ytterligare.
– Vi har även en mycket positiv utveckling i våra kanaler för sociala medier. Och på lite drygt två år har vi mer än dubblat trafiken till lokalti.se, upplyser han.

Peter Lindgren sammanfattar nomineringens goda vibbar som en bekräftelse att den digitala satsningen landat rätt.
– Det har den tveklöst gjort. Och en av våra styrkor är ju faktiskt att vi är helt gratis. Även på nätet.

Vinnarna i samtliga kategorier utses vid Gratistidningarnas Branschdag och galan Årets Gratistidning.
Datumet är den 7 oktober och platsen är Scandic Anglais i Stockholm.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS