Jörgen Hjelm ordförande Barkenföretagen, Helena Reichbauer SYV, Josephine Molin rektor Kyrkskolan, Lena Karlsson bitr rektor Bergaskolan, Roger Sjöberg näringslivschef, och eleverna Emma Nordqvist, Kajsa Remes, Salma Danielsson och Marcus Ståhl.
Foto: David Wallman/Smedjebackens kommun

Lokala företag uppmärksammas i nytt skolprojekt

SMEDJEBACKEN. Under våren kommer alla åttondeklassare i Smedjebackens kommun få bekanta sig med ett lokalt företag, dess verksamhet och yrken som företagen kan erbjuda.

Projektet kallas Unga ögon och är ett samarbete mellan Smedjebackens kommun, Barkenföretagen och Söderbärke Aktiva Företagares Förening.
– Det finns en fantastisk bredd av företag i vår kommun. I projektet vill vi visa våra ungdomar att det finns alla möjligheter att verka inom de flesta yrkeskategorier här på hemmaplan. Dessutom är det en gyllene möjlighet för företagen att få en första kontakt med en framtida potentiell anställd, säger Roger Sjöberg, näringslivschef på Smedjebackens kommun i ett pressmeddelande.
Projektet avslutas med en företagspresentation som ska visas på Hus, Hem och Trädgårdsmässan i Barken Arena den 1-2 april.

Roger Sjöberg, näringslivschef i Smedjebackens kommun. Arkivbild
Facebook

Populärt på webben