Lilian Karsberg 9 år och Amy Karsberg 5 år testar golf för allra första gången.
Foto: Rebecca Linder

Lockar unga till golfbanan

ASPEBODA. Varje onsdag i sommar arrangeras sommargolf för barn på golfbanan i Aspeboda, något som blivit en succé då cirka 30-40 barn deltagit varje gång.

– Det är tredje året som vi gör det här med stöd av Falu kommun och som en del i “Bästa sommaren”, berättar Johan Lindström i Falun Borlänge Golfklubb.
Solen steker över golfbanan denna onsdagsmorgon. Ett gäng på cirka 30 barn mellan 6-15 år anmäler att de vill vara med på förmiddagens sommargolf. De allra flesta lånar klubbor i receptionen innan de beger sig ut på rangen för att börja öva på att slå.

Det är som sagt tredje sommaren som detta arrangeras av golfklubben men med stöd från Falu kommun, vilket gör att det är helt kostnadsfritt att deltaga.
– Vi vill introducera golf för barn helt enkelt och det bästa sättet att

kunna göra detta är om det inte kostar något, då blir det tillgängligt för alla, framhåller Johan Lindström samtidigt som han hämtar ut golfbollar på löpande band i en maskin till deltagarna.
De inleder alltid dagen med att stå på rangen och öva på att slå. Efter cirka en och en halv timme delas gruppen upp i två delar och man övar på andra golfslag som att putta, chippa och pitcha samt bunkerslag.

– Vi övar i stort sett på alla typer av golfslag som finns och har man deltagit vid fem tillfällen får man möjlighet att ta ett grönt kort för att sen kunna spela ute på banan, berättar Johan Lindström.
Tyra Westerloui, 9 år, är med för fjärde gången och har även spelat lie golf tidigare. Hon tycker att det är roligt och tror att hon kommer fortsätta med golfen framöver.
– Det är roligt att man hela tiden kan bli bättre och bättre och på sikt kanske kunna tävla, säger Tyra.

En som testar golf för allra första gången denna morgon är Rasmus Jonsson, 9 år.
– Jag tycker väldigt mycket om golf och kom på att det vore roligt att få testa. Jag har en moster som spelar golf, säger Rasmus.
Från golfklubbens sida ser man att arrangemanget har gett effekt då flera som deltagit fem gånger valt att ta grönt kort.
– Och en del föräldrar har också valt att börja spela golf på grund av barnen så visste märker vi av en effekt, säger Johan Lindström.
Det finns chans att komma och prova golf ett par gånger till om onsdagarna. Sista gången för i sommar blir 21 augusti.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 31 2019.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS