ANNONS

Linnea Kling-Ström, som driver Stället i Hedemora och Ludvika utökar sin verksamhet i sommar. I Stjärnsunds herrgård kommer hon att öppna Sommarstället.
Foto: Pär Sönnert

Linnea öppnar Sommarstället i Stjärnsund: “Allt klaffade”

STJÄRNSUND Linnea Kling-Ström, som driver Stället i Hedemora och Ludvika utökar sin verksamhet i sommar. I Stjärnsunds herrgård kommer hon att öppna Sommarstället. “Jag pratade med de som driver herrgården och allt klaffade”, säger hon.

I maj 2019 öppnade Linnea Kling-Ström restaurangen Stället mitt i centrala Hedemora. Nyligen expanderade konceptet till Ludvika och i sommar öppnas även Sommarstället, i Stjärnsunds herrgård.
– Det hela började med att vi pratade med Fredrik Swahn, som driver Smedjan i Stjärnsund, om att vi kunde ordna catering till arrangemangen i Smedjan. Då kom det här alternativet upp, att vi skulle kunna ha restaurangverksamhet i herrgården. Jag pratade med de som driver herrgården och allt klaffade, säger Linnea Kling-Ström som driver Stället tillsammans med Roger Last.
– Det var Stjärnsundsbon Hans Dahlfors som kom med det fyndiga namnet, att det ska heta Sommarstället, tillägger hon.

Premiär blir det lördagen den 12 juni och därefter har Sommarstället öppet onsdagar till söndagar, från lunch och till kvällen.
– Tanken är att man ska kunna äta lunch och/eller middag på herrgården. Vi har inte satt något slutdatum för Sommarstället men när höstterminen börjar så kommer vi att börja med luncherna igen på Stället i Hedemora, efter att ha haft sommaruppehåll, och då får vi se hur mycket tid vi har för Stjärnsund, säger Linnea Kling-Ström.

Inledningsvis blir de tre personer som jobbar i herrgården.
– Sedan får vi se hur mycket extrapersonal vi behöver ta in, det hänger ju på antalet gäster. Vi har fördelen att vi kan flytta personal från Hedemora och att vi även kan använda köket i Hedemora. Köket i herrgården är inte lika välutrustat så vi blir lite mer begränsade med vilken mat vi kan laga i herrgårdens kök, säger Linnea Kling-Ström.

Det soliga vädret i slutet av maj gjorde att restaurangbesökarna hittade tillbaka till Stället.
– Det var välbesökt, när det blev fint väder. Man märker att folk vill komma ut och äta igen, säger Linnea Kling-Ström.

Stjärnsunds herrgård kommer att ha en uteservering i sommar och det blir rejält coronaavstånd mellan borden.
– Jag skulle tro att vi har plats för mellan 100 och 120 besökare om man räknar ihop platserna på ovanvåningen, bottenvåningen och uteserveringen, säger Linnea Kling-Ström.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 24, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS