ANNONS

En världsunik app gör Carl Larsson-gården tillgänglig för alla.
Foto: Veronica Rigtorp

Lilla Hyttnäs välkomnar världen

SUNDBORN. Nu ges konst- och kulturintresserade runt om i världen en unik möjlighet att få en guidad visning på Carl Larsson-gården. Via en ny app går det att besöka det berömda konstnärsparet Carl och Karin Larssons hem och de digitala gästerna får ta del av ett exklusivt material som endast är tillgängligt via appen.

Den världsunika appen, som tagits fram i ett samarbete mellan Carl Larsson-gården, Norkay, Visit Dalarna och Tension Graphics, gör det möjligt för besökare att när som helst ta del av och uppleva Carl och Karin Larssons värld.
I appen kan användaren gå en guidad visning i familjen Larssons fantastiska konstnärshem. Varje rum är uppbyggt med 360°-foto som ger besökaren en känsla av att stå mitt i rummet.

Besökaren får ta del av Carls konstverk och Karins fantastiska textilier samt möjlighet att detaljstudera, vända och vrida på objekt skapade i 3D. Lyssna till skådespelaren Magnus Hård af Segerstad som lyfter upplevelsen ytterligare eller läs de texter som berättar om varje rum. Här finns också en tidslinje som i bild och text visualiserar familjen Larssons livshistoria, skriver Visit Dalarna i sitt pressmeddelande om appen.
– Det känns väldigt bra att appen nu äntligen blivit verklighet och vårt fina kulturarv kan presenteras för intresserade människor runt om i världen. För Carl Larsson-gården är det här en möjlighet att nå nya marknader och målgrupper samt möta ett stort internationellt intresse på ett nytt och spännande sätt. Vi hoppas självklart att appen ska inspirera till fler fysiska besök men även fungera som kunskapskälla och möjlighet till fler unika upplevelser relaterade till Carl Larsson, säger Chia Jonsson, chef på Carl Larsson-gården.

Facebook

ANNONS

ANNONS