ANNONS

Terapeuten Lena och företaget Lust och Kärleks ägare Helena Rosenblad föreläste under rubriken “Din njutning är ditt ansvar”.
Foto: Veronica Rigtorp

Lena och Helena föreläste om ämnet njutning för tjejer

BORLÄNGE. ”Din njutning är ditt ansvar”, en föreläsning och diskussion om kvinnlig njutning, orgasm och anatomin hölls på Soulroom för ett 15-tal anmälda tjejer.

Sensommarsolen var på väg ner, när ett 15-tal tjejer intog rummet på Soulroom på Hagalund.
Lite fnittrigt och spänt var det till en början i rummet innan föreläsningen började.
Det var terapeuten Lena och Helena Rosenblad som driver Lust och Kärlek som föreläste under kvällen med paus för fika.
När Lena på ett mycket fartfyllt sätt drog i gång med sin föreläsning, lämnade det ingen oberörd och hon fick snabbt respons av tjejerna som kommit för att lyssna.
– Vem är jag att prata om detta, frågade Lena.
Hon förklarade med att hon hade erfarenhet, intresse, privat och jobbmässigt i samtal som terapeut.
Lena började med att tipsa om podcasts om sex och tjejer, till exempel Alla våra ligg, Det goda samlaget och Singelrådet.

Mitt i berättelsen kom Lena också med handfasta tips och råd. Påklädd, kanske man ska skriva för att inte väcka konstiga funderingar.
– Jag drömmer om en blogg/kanal där tjejer delar med sig av tips och njutning, i dag är det så mycket fokus på kuk/penetration, säger Lena, lika naturligt som om meningen handlade om dagens väder.
Avslappnad och bekväm med ämnet berörde hon de mest intima och kom med råd och berättade om egna erfarenheter.
Kvinnans kropp och anatomi med klitoris och blygdläpparna, genomgicks noggrant, både verbalt och visuellt på uppsatta affischer likt skolundervisning.
Med jämna mellanrum avbröt Helena Rosenblad, ibland med stöttande inlägg, tips eller motsatta erfarenheter eller tips.
Hon hade också med sig lite av sitt butiksutbud av sexleksaker, som med jämna mellanrum stämde bra med att visas/förklaras med Lenas föreläsning.

Det blev mycket prat om orgasm, något några åhörare tyckte kunde bli lite fixerat.
– Men jag är orgasmfixerad, sa Lena och log.
Hon påpekade därefter att det givetvis var själva njutningen som var viktig och att tjejerna själva skulle bestämma vad som var njutning för dem, att inte gå med på penetrering och liknande som de inte ville medverka i.
– Ibland fejkar kvinnor orgasm för att partnern ska vara nöjd.

I en studie av Forbes, visade det sig bland annat att 20 procent av heterosexuella kvinnor får orgasm vid sex, medan 95 procent av heterosexuella män sa att de ofta fick orgasm under sex.
– Visa hur du vill ha det och hur du inte vill ha det, manar Lena.
Och tillägger:
– Och glöm inte kyssar och smek.
Så lika snabbt som hon drog i gång föreläsningen är den första halva föreläsningen klar och det är dags för kaffe, som vilken föreläsning som helst.
Föreläsningen arrangerades av Välmå i Borlänge.

Facebook

ANNONS

ANNONS