ANNONS

110 personer anmälde sig till DAK:s långkalsongrally och trotsade vintern.
Foto: Veronica Rigtorp

Långkalsongrallyt lockade många

BORLÄNGE. Långkalsongrallyt körs vintertid, och då behövs de värmande underställen. Men inte många hade några sådana, de 110 anmälda valde helt enkelt att trotsa vintern utan.

Chaufförer och medpassagerare genomföra rallyt och vinnaren fick brodera sitt namn på förstapriset; ett par rejäla långkalsonger.
Men minst lika eftertraktat var jumbopriset, en delkal med texten: Jag blev sist på långkalsongrallyt, enligt Leif Palmenäs, från arrangörsklubben Dalarnes Automobilklubb, DAK.
Samling för fika och genomgång på Buskåkers gästgivargård var det redan kl 08.30 på lördagsmorgonen.

Första startande släpptes iväg 09.30, därefter rullade den ena efter den andra fram till starten med en minuts mellanrum för att ta sig ut på den väl utvalda sträckan som bland annat passerade Tunaåstrand, Strandbro, Gustafs och Torsång. Där åtta kontroller också skulle hinnas med innan det var dags för rallylunch.

Bilarna var allt från en Ford junior årsmodell 1934 till 80-tals volvobilar.
En riktig friskus var Jan-Erik Malin som åkte på sin BMW R80-G/S motorcykel.
Men så var det också som DAK uttrycker det: Ett rally för dom tuffa veteranbilsåkarna som DAK ordnat detta ända sedan 1989. Ju kallare och bistrare, desto bättre brukar en del deltagare säga.

Medarrangör var MG-klubben och även Dammsjöns vägförening.
Vann gjorde Johan Matz, Nedre Gärdsjö, tvåa Roger Andersson och trea Kjell Ståhlenberg. Sisten kom Kennet Ingesson, Borlänge.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 10 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS