ANNONS

Lagom med lagom lagom

Ständigt denna Bergman. Ingemar alltså.

Röster ur min bilradio berättar om en bok med honom som huvudrollsinnehavare som skrivits av en kvinna som under åtta år var hans hushållerska. Hennes historia föder en undran om varför hon valde att så länge stå ut med den upphöjdes egenheter, som åtminstone om hennes tolkning berättar hela sanningen måste beskrivas som ondsinta.

Lockas att söka ytterligare information i ämnet. Några dataklick senare nås jag av insikt om att boken under nio år stoppats då den ansågs vara “för personlig”.

Har inte läst – och är inte frestad av att läsa – en enda rad ur denna bok då ämnet inte förmår att väcka min läslust, men undrar ändå varför fel blev rätt lagom till huvudpersonens hundraårsdag. Låter bli att skriva vad jag tänker.

Nyvunnen insikt om att någon 2011 valde att betala 53 900 kronor för 32 handskrivna lappar med mästerregissörens handfasta instruktioner till hushållerskan/författaren väcker heller inga vänliga tankar.

En bok med en annan nationalidol i centrum flyttade in i min bokhylla på julafton. Titeln, Jag är fotboll, andas sedvanligt skön avsaknad av tillgjord ödmjukhet då avsändaren är Zlatan. Borde ogilla denne självcentrerade kaxputte, men han vinner ändå fullständigt ologiskt mitt gillande.
Lagom lagom är lagom för mig.

Facebook

ANNONS

ANNONS