ANNONS

Hedemora FC föll senast, men har fått en bra start på säsongen,
Foto: Niclas Bergvall

Läget i den lokala fotbollen i Hedemora och Säter kommun

HEDEMORA/SÄTER. Det går tungt för Säters IF i herrarnas fotbollsfyra. Efter fyra matcher står laget på blott tre poäng. Här har ni en redogörelse för de senaste matcherna i den lokala fotbollen.

Fotbollen är i gång igen på allvar och de lokala lagen har matchat flitigt den senaste tiden även om regnvädret ställde till en del.
Säters IF:s herrar har spelat fyra matcher i division 4 och resultatet är en seger och tre förluster.
Senast föll de mot Ludvika FK hemma på Säters IF, 1-2 (0-1) , efter att gästerna gjort segermålet på straff i den 90:e minuten
SIF:s mål gjordes av Pia Khaleidan.
På fredagen spelas nästa match och då väntar IFK Mora på bortaplan.

I division 5 är Husby AIK nykomling och efter att senast förlorat mot IF Nornan hemma på Husbyvallen står laget på noll poäng efter tre matcher.
Mot Nornan föll Husby med 0-1 (0-0) inför 37 åskådare.
I onsdags fick Husby sin hemmamatch mot Skogsbo-Avesta IF uppskjuten.
Gustafs GoIS föll med hela 3-8 (0-1) borta mot Korsnäs U-lag. Målen gjordes av Per Filip Sebastian Ågren 2 och Aziz Milli och Gusfats har inlett med tre förluster. I onsdags mötte de Tunabros U-lag på bortaplan.

Division 6 södra Dalarna har hunnit med fyra omgångar och FK Romme Krona toppar serien med full pott.
Bäst av lagen i Hedemora och Säter kommun är Stora Skedvi IK som senast vann mot Nyhammars U-lag borta med 3-0 (0-0) och har vunnit två och förlorat två.
Målskyttar mot Nyhammars U-lag på bortaplan var Jan Morin 2 och Kim Larsson. På söndag är det hemmamatch mot Horndals IF.
Långshyttans AIK har fått en tung start och inlett med fyra förluster. I senaste omgången blev det 2-4 (2-3) hemma mot Smedbackens FK. ”Tröstmålade” gjorde Garnos Hasso två gånger och nu har laget radat upp fyra raka förluster.
På söndag är det bortamatch mot topplaget Ludvika FK:s U-lag.

I måndags föll Gustafs GoIF:s U-lag med 0-3 (0-2) borta mot Krylbo IF i division 7 södra och i samma serie åkte Hedemora FC på sin första förlust. IF Vulcanus vann med 5-3 (2-2) på hemmaplan och HFC:s målskyttar var Hanibal Kidane Okbazgi 2 och Farid Talibli.
Säters IF:s U-lag spelade 2-2 (1-2) hemma mot Säfsnäs IF och målen gjordes av Munir Osman och Sabir Osman.
Nästa omgång spelas måndag enligt följande: Smedjebackens FK U-Säters IF U, Hedemora FC-IFK Grängesberg FK och Gustafs GoIF U-IF Vulcanus.

I damtrean var det derby i måndags med Gustafs GoIS som segrare. Mötet med Säters IF slutade 5-2 (4-0) och hemmalagets mål gjordes av Lisa Eljans 3 och Lisa Lind 2.
Nya matcher i hekgen, Gustafs GoIF borta mot Korsnäs IF på lördag och Säters IF hemma mot Smedjebackens FK på söndag.

I damer division 4 ingår IFK Hedemora och Säters IF:s U-lag.
Hedemora fick sin match mot Islingby IK uppskjuten i tisdags. Anledningen var förstås det myckna regnandet. I premiären blev det 2-2 borta mot Falu BS.
Säters IF har spelat en match, då föll de med 2-5 mot Islingby IK efter mål av Hanna Olsson och Frida Jansson.
I nästa match (tisdag) ska Säters IF möta Svärdsjö IF borta och IFK Hedemora spelar hemma den 31 augusti mot samma lag.

Facebook

ANNONS

ANNONS