ANNONS

Från och med årsskiftet kommer Saxdalens kapell inte längre att användas av kyrkan.
Foto: Roland Persson

Kyrkan lämnar Saxdalens kapell

Saxdalen. Gränge-Säfsnäs församling säger nu upp hyresavtalet för Saxdalens kapell. – Vi har inte haft speciellt mycket verksamhet där, säger kyrkoherden Katariina Sjöblom.

Gränge-Säfsnäs församling har ett hyresavtal med Ludvika kommun när det gäller Saxdalens kapell. Avtalet skulle gå ut vid årskiftet 2023-2024 men sägs nu upp från och med den 31 december i år.
–Vi har bara haft några gudstjänster där per år och väldigt få besökare, säger Katriina Sjöblom som är kyrkoherde i församlingen.
Vart ska de gudstjänstbesökarna ta vägen?
– De får komma till Grangärde kyrka.

Huset används också av förskolan och den nu uppsagda lokalen på 127 kvadratmeter kan komma att höra till den verksamheten i framtiden.
– Vi tittar på den möjligheten just nu, säger Birgitta Parling Andersson som är lokalstrateg på Ludvika kommunfastigheter.
När kan det bli i så fall?
– Om vi har väldig tur ska kan det bli vid nästa halvårsskifte, men först måste ju kyrkan ur lokalerna och det ska byggas om för att anpassas till den verksamheten.
Saxdalens kapell är invigt som kyrkolokal och måste också avkristnas innan det kan användas till något annat.
Kapellet byggdes 1902 men kallades till att börja med “kyrksal” och var en del av Rävvåla skola som togs i bruk samma år.

Facebook

ANNONS

ANNONS