ANNONS

Foto: Dreamstime

Kvinna åtalas för spel utan betalning

HEDEMORA/SÄTER. En kvinna i 50-årsåldern från Hedemora kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

Enligt åtalet ska kvinnan, som tidigare jobbat på ett företag i Säters kommun, lagt spel till Svenska Spel och ATG via företagets system men utan att betala för det i företagets kassasystem. Detta ska ha skett vid en stor mängd tillfällen mellan november 2018 och augusti 2019.
Åklagaren skriver i åtalet att kvinnan därmed har ”missbrukat sin förtroendeställning och orsakas skada för (företaget) med 1 222 719 kronor”. I efterhand ska kvinnan ha återbetalat 110 000 kronor till företaget.
Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt då kvinnan ”genom systematiskt handlande har tillfogat sin huvudman betydande eller synnerligen kännbar skada”.
Flera vittnen har bland annat berättat om sina iakttagelser kring spel i butiken och ekonomiska differenser i kassan de dagar som kvinnan varit i tjänst. Ett vittne från Svenska Spel har förklarat hur andelsspel på Svenska Spel fungerar och hur det misstänkta brottet har kunnat ske.
Den åtalade kvinnan vidgår vissa omständigheter men förnekar brott.

Facebook

ANNONS

ANNONS