ANNONS

I fjol ställdes Kulturnatt Hedemora in, på grund av coronapandemin. I år blir den dock av. “Men det blir en mer avskalad version”, säger Harry Lehto.
Foto: Pär Sönnert

Kulturnatt kommer tillbaka – i mer avskalad version

HEDEMORA. I fjol ställdes Kulturnatt Hedemora in men i år blir den av, dock i en något mer avskalad version. – Jättekul att vi kan göra något igen, säger kulturchefen Harry Lehto.

Den 4 september äger Kulturnatt Hedemora rum, efter ett uppehåll i fjol på grund av pandemin.
– Vi har börjat planera och så får vi se vad som händer under sommaren, om smittspridningen fortsätter ner eller om den ökar. Men som det ser ut nu så kör vi den 4 september. Det blir dock inte i samma utförande som tidigare utan en mer avskalad version, säger Harry Lehto.
Tanken är att ha aktiviteter för barn vid Myntparken, från klockan 17.00, och ett program med aktiviteter vid Stora Torget från klockan 19.00. Dessutom kommer Turiståget att åka i centrala Hedemora.
– Turiståget har varit med förut. Vår plan är att hålla på till 22.30, då restaurangerna måste stänga med de nuvarande restriktionerna. Vi har en del inslag på gång men det är inte så mycket som är helt spikat ännu, säger Harry Lehto.

I år blir det inga aktiviteter inne i Rådhuset.
– ABF, Svenska kyrkan och biblioteket har sagt att de vill vara med på något sätt. Självklart måste vi förhålla oss till restriktionerna, säger Harry Lehto.
Pandemin har gjort att flera deltagande grupper inte har kunnat träffas och öva som vanligt.
– Exempelvis brukar musikkåren alltid vara med, men de har inte kunnat träffas på över ett år. Sedan fr vi se om Hedemora Blues Jam har kört i gång i september. De brukar hålla på till klockan 18.00, säger Harry Lehto.

Han är väldigt glad över att kunna planera ett arrangemang igen.
– Det känns jättekul att vi kan göra något igen. Och vi märker att det är många som vill vara med. Man vill komma ut och göra aktiviteter igen. Jag hoppas att detta kan bli en start på att vi snart kan arrangera fler saker igen, säger Harry Lehto.

Facebook

ANNONS

ANNONS