ANNONS

Kommunpolis Thomas Nordström, kommunstyrelsens ordförande Lars Isacsson och Mattias Skarp, ansvarig för polisens arbete i regionen, förenar sina krafter för Krylbos bästa.
Foto: Thomaz Andersson

Krylbo bättre än sitt rykte

KRYLBO. Krylbo är bättre än sitt rykte. Den negativa trenden är bruten. – Nu ska vi med gemensamma krafter göra Krylbo till den idyll den en gång varit, fastslog Lars Isacsson.

Lars Isacsson kan sitt Krylbo. Han är uppväxt där, gick på högstadiet där och spelade fotboll åtta säsonger i Krylbo IF:s färger. Han minns järnvägsknuten som den idyll den en gång varit.
Isacsson har också bra koll på de dystra kapitlen i kommundelens historia. Speciellt tråkiga kapitel har skrivits under de senaste tre åren.

Grova brott, många brott, hög arbetslöshet och socialt utanförskap har skapat otrygghet.
Samstämmiga uppgifter från kommunen och polisen talar för att en förändring skett.
– De ordningsvakterna som sedan november arbetat i Krylbo har ännu inte gjort ett enda ingripande, vittnar Isacsson.

Mattias Skarp, ansvarig för polisens arbete i regionen, kan fylla på med fakta som kan ge fog för fortsatt optimism i ämnet.
– Vår statistik visar en tydlig trend, brottsligheten minskar, avslöjade han.
Polisens analys är att många brott begåtts av ett fåtal personer, dessa nu har ställts till ansvar för sin kriminalitet.

Bra ska bli bättre. Avesta kommun och polisen har undertecknat ett samarbetsavtal.
Susanne Lindström, gruppchef hos polisen, har fått uppdraget att under två år driva projektet “Trygga Krylbo”.
– De som bor här och känner ansvar för “sitt” Krylbo är mina viktigaste medarbetare. Dom vet bäst, sa hon.

Den lista över saker som har gjorts i Krylbo som kommunen redovisar är redan tämligen lång.
– Vi har köpt Krylbo station och fyllt fastigheten med verksamheter. Miljön kring det gamla järnvägsmagasinet är tråkig och ska snyggas upp, lovar Isacsson.
Konstgräs på Krylbo IP, en allaktivitetsplan, ny fritidsgård och öppnandet av ett serviceboende på Annexgatan är några exempel på satsningar av materiell natur.
Fältassistenter, socioekonomisk analys och trygghetsvandring är tänkta att angripa en annan del av de problem som ska hanteras.

Framtidsplanerna med syfte att höja Krylbos status är att förlägga fler kommunala arbetsplatser dit och att ordna ett servicecenter i stationshuset.
De materiella inslagen är att bygga en ny led för tung trafik, sanera Sågplan för framtida bostadsbyggen och inte minst att lägga asfalt på den svårt slitna Järnvägsgatan.
– Krylbos utveckling har i decennier gått åt fel håll – det ska vi ändra på nu, lovar Lars Isacsson, kommunstyrelsens ordförande i Avesta.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 14 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS